Başbakan yalan makinesine girdi !

Başbakan yalan makinesine girdi !
Güncelleme:

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, kendisi hakkında ortaya atılan iddialar için yalan makinesine girdi.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, yerel bir gazete tarafından şantaj meselesine karıştığı iddialarının ortaya atılması üzerine gönüllü olarak yalan makinesine girdi. Sonuçlar, Vucic'in doğru söylediğini ve hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.

AFP’nin haberine göre; İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, düzenlediği basın toplantısında, “Başbakan'ın, Kurir gazetesinin çok ciddi suçlamaları üzerine kendi inisiyatifiyle yalan makinesine girdiğini” açıkladı.

Kurir, Pazar günü gazetenin eski yöneticisi Aleksandar Kornic tarafından savcılara teslim edilen bir dosyanın içeriğini yayınlamıştı. Kornic, Informer adlı diğer bir gazetenin önde gelen çalışanları ve Vucic’in bir şantaj olayına karıştığını iddia ediyordu.

Haberin yayımlanmasının ardından Vucic de polis merkezine giderek yalan makinesine girme kararı aldı.

Bakan Stefanovic, “Yalan makinesi onun (Vucic) doğru söylediğini ortaya koydu” dedi. Sözlerine “Sonuçlar, Vucic’in Kornic ile hiç buluşmadığını kanıtladı” diye devam eden İçişleri Bakanı, “Başbakanı hedef alan bu yalanların ülkeyi istikrarsızlaştırmayı amaçladığı ortada” şeklinde konuştu.