BAŞBAKAN YILDIRIM: EY KILIÇDAROĞLU...

BAŞBAKAN YILDIRIM: EY KILIÇDAROĞLU...

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası ile  Erzincan Atletizm Pisti açılışlarının yanı sıra Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtımı ile Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım törenlerine katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada "Bizim bu ülke için hayallerimiz var ama hayal taciri değiliz" dedi. 

CHP LİDERİNE ÇAĞRI

CHP liderine seslenen Başbakan Yıldırım "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip  çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye  birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip  çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur" diye konuştu.

MAZOTUN YARISI SİZDEN YARISI BİZDEN

Çiftçiye müjde veren Yıldırım konuşmasının satır başları şöyle:Mazotun yarısı sizden yarısı bizden. Tarım ve hayvancaılık gelişmiş ülkelerde bile candan gelir. Can boğazdan gelir. İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için üretmek lazım. Toprağı suyla buluşturmak lazım. İşte onun için tarım ve hayvancılık sektörüne çok önem veriyoruz. Şimdiye kadar tarım ve hayvancılığa 90 milyar lira destek vermişiz. Helali hoş olsun, siz daha fazlasını hak ediyorsunuz. Çünkü siz 15 Temmuz'da ülkemizin geleceğini karartmak isteyenleri, 79 milyon kişi canını siper ederek geçit vermediniz.

14 YILDA 6 MİLYAR YATIRIM

14 yılda Erzincan'a 6 milyarın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 7 hastane, 10 bine yakın toplu konut, 324 kilometre bölünmüş yol, 66 adet köprü yaptık. Erzincan Üniversitesi'ni kazandırdık. Polis Meslek Okulunu, Tercan Çadırkaya Barajını hizmete aldık. 53 milyon fidan diktik. Erzincan'daki çiftçilere 424 milyon tarım desteği verdik. Türkiye'nin bütün şehirlerinde imar çalışmaları devam ediyor. Bir yandan açılışlar yapıyor, bir yandan da dünya çapında eserleri tamamlıyoruz. Osman Gazi Köprüsü'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü açtık. 26 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. Dedemiz Fatih gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşları da bugün trenleri arabaları denizin altından geçiriyor.