Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na ByLock yanıtı

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na ByLock yanıtı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ByLock ile ilgili iddialarını bu sözlerle yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'ByLock listesi temizlenerek savcılığa gidiyor' iddiasına Başbakan Yıldırım yanıt verdi. Yıldırım, "Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Böyle bir iddia varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım. izim görevimiz suç zanlılarını ayıklama değil adalete teslim etmek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım gündemdeki konuları değerlendirdi. Yıldırım'ın açıklamaları özetle şöyle:

PYD VARSA BİZ YOKUZ

PYD orada olursa biz yokuz. Teör örgütüyle başka bir teör örgütüne karşı birlikte hareket etmeyiz. bunu da dile getirdik.

29 EKİM TÖRENLERİ

Bazı yanlış anlaşılmalar var. Jandarma İçişleri'ne bağlandıktan sonra illerde protokollerde değişiklikler meydana geldi. Şöyle olacak sadece çelenk koyma işi illerde valilier, belediye başkanları, ilçelerde kaymakam belediye başkanı olarak gerçekleştirilecek. Eğer komutan varsa bölgede o da çelenk koyabilecek. Jandarma artık emniyet müdürü gibi bir pozisyona geliyor. Valinin koyduğu çelenk onun yerine geçecek.

KILIÇDAROĞLU’NUN BYLOCK İDDİASI

Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Böyle bir iddia varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım. Bizim görevimiz suç zanlılarını ayıklama değil adalete teslim etmek. Böyle bir şey biliyorsa söylemiyorsa kendisinden bekleneni yapmıyor demektir. Biz zaman zaman görüşüyoruz. Bazı talepleri tespitleri oluyor.

DİYARBAKIR’A KAYYUM ATANACAK MI?

Gözaltı süreci sona ermeden bir atama yapmak siz konusu değil. Tabi savcılık ya bırakacak ya da mahkemeye sevk edecek. O süreç tamamlandıktan sonra, nasıl tamamlanırsa ona göre hareket etmek lazım. Hukukun gereği neyse yapılır. Bu geçiş süreci içinde valilik oradaki memurları herkesi devreye sokabilir.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

FETÖ'cüleri temizlemek için erken seçim iddiaları akla ziyandır. Suçluları yakalamk için erken seçim mi yapılır? Onları bulup adalete teslim edersiniz. Seçim 1 yıl kaybı demek. Milletin işi yok bizle mi uğraşacak zırt pırt seçim mi yapacağız. Böyle bir günde seçim iddiası nereden çıktı.