Başbakan'da bankalara uyarı

Başbakan'da bankalara uyarı

Başbakan Yıldırım, bankalara çok sert açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım Afyonkarahisar'da iş dünyasının temsilcilerine hitap etti. Burada gündeme ilişkin konulara değinen Başbakan Yıldırım konuşmasının bir bölümünde bankaları sert bir dille uyararak, "İş aleminin duruşuyla, bankalarımızın duruşu birbiriyle  uyuşmuyor. Bu da Türkiye'ye yakışmıyor." dedi.

Başbakan Yıldırım: "Mağdur edebiyatını bir kenara bırakalım. Herkes  yaptığının hesabını verecek. Yağma yok, verecek hesabını ki bir daha böyle bir  işe kalkışılmasın. Yargı işine bakıyor, gereğini yapacak, gerekli hükümler  verilecek, cezalılar cezasını çekecek. Bunun için 'mağdur' söylemlerinin de bir  temeli yoktur, bu da FETÖ terör örgütünün ayrı bir algı operasyonudur"

"(FETÖ'nün darbe girişimi) Demokrasinin merkezi,  beşiği diye payelenenler maalesef bu olayda suçüstü yakalanmıştır. Onlar  kendilerine yakışanı yaptı. Biz gerçek dost kim, kim değil bunu anladık."

BANKALARI UYARDI

"Türkiye'nin ekonomisinin görünümüyle, bankaların  görünümü örtüşmüyor. İş aleminin duruşuyla, bankalarımızın duruşu birbiriyle  uyuşmuyor. Bu da Türkiye'ye yakışmıyor. Bu arkadaşların hepsini toplayacağız, bir  kez daha uyaracağız. Bizim de yapacağımız elimizde araçlarımız var ama biz  istiyoruz ki ekonomi kendi kurallarıyla çalışsın."

"Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel  sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün. Yarın  bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız ama geç olacak. Duyduğunuz her  haber üzerine 'Aman biraz daha teminatları artıralım, biraz daha faizleri  arttıralım.' Bu, akıllı insan işi değil. Yok etmeyi değil, yaşatmayı hedef alın.  Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız arkadaşlar."

'MEZHEP MESELESİ ÇOK TEHLİKELİ'

"Din, başımızın üzerinde erişilmez bir yerde olması  lazım. Ağzımıza indi mi o zaman felaket, sorun başlar. İşte Irak'a bakın, işte  Suriye'ye bakın. Öldüren de 'Allah' diye öldürüyor, ölen de 'Allah' diye ölüyor.  Ölürken de 'Allah' diye bağırıyor. Bir de Müslüman olduklarını söylüyorlar. Ne  Müslüman'ı? Deccal bunlar Deccal..."

"Mezhep meselesi çok tehlikeli bir iştir. Eğer bu  mezhep işini önleyemezsek bölgede, büyük bir felaket olur. Bizim ülkemizde hiç  Yezid isminin kullanıldığını bilir misiniz? hiçbir yere Yezid adı verilir mi?  Bizim camilerimizde bakın levhalara, Allah, Muhammed, Ebubekir, Osman, Ali,  Hasan, Hüseyin diye devam eder. Biz de öyle Şii-Sünni ayrımı olmaz. Bizim için  Ehl-i Beyt esastır, Yaradan esastır, Peygamberimiz esastır, onun sahabileri,  Ehl-i Beyt'i esastır. Hazreti Hüseyin vakasının en büyük mağduru Müslümanlardır.  Onun için bu tehlikeli ayrışmaya da asla prim vermiyeceğiz. Irak'taki bizim  feryadımız da budur."