BAŞBAKAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: KÖŞK'E ÇIKARSAM...

BAŞBAKAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: KÖŞK'E ÇIKARSAM...

Başbakan Erdoğan, vekillerle yapıtığı toplantı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan milletvekilleri ile yaptığı toplantı sonrası açıklamada bulundu. Erdoğan, "Köşk'e çıkarsam halkın cumhurbaşkanı olurum, tam yetki kullanırım." dedi.

AK Parti milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına geçildi. Basına kapalı düzenlenen toplantı 3 saat sürdü.

CUMHURBAŞKANI KİM OLSUN DİYE SORULDU

Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bugün yaptığı toplantıda dağıtılan formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazmaları istendi. AK Partili vekiller kendilerine dağıtılan anketi yanıtladı. Köşk adaylığı için Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı. İkinci sırada Abdullah Gül, üçüncü sırada da Bülent Arınç yer aldı. Bunun üzerine Erdoğan, "O halde karar verilmiştir" dedi.

ŞAMİL TAYYAR BİLGİLER VERDİ

Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Yerel seçim sonuçları, 3 dönem sınırlaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin milletvekili arkadaşlarımızın görüşleri soruldu, onlar ifade edildi. Bİr anket formu dağıtıldı, herkes kanaatlerini söyledi, ben de söyledim. Benim cumhurbaşkanı adayım sayın başbakan, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu istişareler devam edecek, delegelerle, belediye başkanlarıyla, STK’larla o değerlendirmenin sonunda sayın başbakan karar verecek." dedi.

CEP TELEFONLARI TOPLANDI

Toplantı öncesinde katılımcıların cep telefonlarının toplanması da sorulan Gaziantep Milletvekili Tayyar, "Girişte cep telefonları alındı, her halde bir ortam dinlemesi kaygısıyla alınmış olabilir." ifadelerini kullandı.

Tayyar, formlara vekillerin kendi isimlerini yazıp yazmadığı konusunda ise "“Anket formlarında isimler yok, isteyen formu dolduran kendi ismini yazmıyor, arzu eden ismini de yazabilir." şeklinde konuştu.

Ajanslar