Başıboş atları 5 bin TL'ye toplayacak

Başıboş atları 5 bin TL'ye toplayacak

Edirne'deki başıboş atları için çözüm üreten Valilik, 5 bin TL maaşla çalışan at çobanı tutu.

Edirne Valiliği tarafından kentteki başıboş atları toplamak ve bakım altına almak için 5 bin lira maaşla görevlendirilen at çobanı Fedai Gülsün, ilk başı yaptı.

Edirne’de, aylardır yetki karmaşası yüzünden çözülemeyen ‘başıboş at’ sorununa, Edirne Valiliğinden çözüm geldi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 5 bin lira maaşla çoban tutarak, başıboş atları toplatmaya başlattı. Edirne Merkez’e bağlı Değirmenyeni Köyü’nde yaşayan at çobanı Fedai Gülsün, çocuk yaşından itibaren atlarla iç içe büyüdüğünü ve at bakımı konusunda çok tecrübeli olduğunu söyledi. Gülsün, "Çocukluğundan beri atlarla yetiştim, atlarla büyüdüm. Köy çocuğuyum. Atlarla ilgili bilgiye ufaklık yaşlarımdan itibaren sahibim" ifadelerini kullandı. Elinde urgan ipi ile ilk mesaisine başlayan çoban Fedai Gülsün, kentte sokak sokak dolaşarak, başıboş halde dolaşan at avına çıktı. Tecrübeli çoban Gülsün, 5-6 attan oluşan bir grup içerisinden ilk atını yakaladı.

"ŞEHİRDE BAŞIBOŞ HALDE DOLAŞAN TÜM ATLARI YAKALAYACAĞIM"

Edirne Valiliği bünyesinde kentte başıboş halde dolaşan atları yakalayarak bakım altına almak için 5 bin lira maaşla tutulan Fedai Gülsün, "Şehir merkezinde dolaşan başıboş atları toplayıp, barınma yerine götürüp bunların orada bakımlarını, suyunu, yemini, otunu temin edip bakımlarını yapacağım. Şehir merkezindeki atları gördüğüm yerde toplayıp bir araca doldurup onları barınma yerine götüreceğim" dedi.

KÖYDE HAYVAN BAŞI AYLIK 20 LİRA KAZANIYORDU

Gülsün, ailesinin maddi durumundan dolayı bu işe çok ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Daha önce köyde birisine hayvan başı 20 lira yevmiye ile çobanlık yapıyordum. Bu işe de çok ihtiyacım vardı. Sayın valimiz Dursun Ali Şahin’e bize bu görevi verdiği için Allah razı olsun kendilerinden. Edirne’de bu atlar topluma büyük zarar verdiğinden bu atları toplayıp barınma bölgesinde bakımlarını temin edeceğim" dedi.