Başika'daki Türk askerler zehirlendi iddiası

Başika'daki Türk askerler zehirlendi iddiası

Kürt internet sitesi Rudaw, Başika'da bulunan Türk askerlerin zehirlendiğini iddia etti.

Kuzey Irak'ta Kürt yönetimine yakınlığıyla bilinen medya kuruluşu Rudaw'ın internet sitesinde, Başika'da bulunan bazı Türk askerleri ile Araplardan oluşan Sünni Haşdi Vatani milislerinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını öne sürüldü.

Rudaw'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Irak'ın Başika bölgesinde bulunan Türk askerleri ile Sünni Haşdi Vatani milislerinden birçoğu 29 Temmuz'da zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Duhok'taki hastane sözcüsü Hayri Hıdır, kendilerine önce Haşdi Vatani milislerinden 20'sinin getirildiğini, 60 Türk askerinin de zehirlenme şüphesi ile hastalandıkları ve bir kısmının kendi hastanelerine geldiğini, bir kısmının da Türkiye'ye gönderildiğini söyledi. Hastane sözcüsü Hıdır, kendilerine gelenlerin ishal ve kusma şikayetleri olduğunu belirtti.

IŞİD ZEHİRLEDİ İDDİASI

İnternet sitesinde Başika'daki su kaynağına IŞİD'in zehir katmış olabileceği iddia edildi. Ancak askeri birliklerin bulunduğu alanın sorumlusu olan General Muhammed Yahya ise, zehirlenme iddialarını doğrulamadı ve konunun soruşturulması için komisyon kurulduğunu söyledi.

DHA