Başkan Çerçi’den Dünya Barış Günü Mesajı

Başkan Çerçi’den Dünya Barış Günü Mesajı

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Myanmar’da ve daha birçok yerde şiddet ve savaş devam ederken yapılan barış çağrıları iyi niyetli b

- Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Myanmar’da ve daha birçok yerde şiddet ve savaş devam ederken yapılan barış çağrıları iyi niyetli bir temenniden öteye gitmiyor.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çerçi, Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Barışa ihtiyacın olduğu bir dönemden geçildiğini ifade eden Çerçi, mesajına şöyle devam etti: “Hiç şüphesiz insanlık barış içerisinde yaşamak istiyor. İnsan olmanın en doğal sonuçlarından biridir bu. Ancak ve maalesef Dünyamızın birçok yerinde savaş var, kan ve gözyaşı var. Barışı en çok dile getiren güçler savaşın başrolündeler. Samimi değiller. Savaştan beslenerek kendi hegemonyalarını ayakta tutuyorlar. İşte böyle bir Dünya’da, özelikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda savaş hakim. İnsanlar, çocuklar, kadınlar ölüyor. Dünyanın süper güçleri ve Birleşmiş Milletler ise izliyor. Yapılan birkaç kınama açıklaması ve girişimler cılız kalıyor. İşe bu yüzden Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Myanmar’da ve daha birçok yerde şiddet ve savaş devam ederken yapılan barış çağrıları iyi niyetli bir temenniden öteye gitmiyor.”

Tüm olumsuzluklara rağmen içeride ve dışarıda barışa herkesin sımsıkı sarılması gerektiğine vurgu yapan Çerçi,“İnsanlık savaşla yok olur, barışla kurtulur. Barışın ve huzurun değerini iyi bilmemiz ve sahiplenmemiz lazım. Ülkemizde yıllarca devam eden terör nedeniyle 10 binlerce insanımız hayatını kaybetti. Bu anlamsız mücadele ülkemizin tarihinde kara sayfalar açtı. Büyük acılar yaşandı. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada barış ve kardeşlik hızla tesis ediliyor. Hükümetimiz tarafından devam ettirilen barış ve kardeşlik projesiyle barışın ne kadar değerli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Bu vesileyle dünya genelinde devam eden savaşların son bulmasını diliyorum. Barış, insanlığın ihtiyacıdır.” ifadelerini kullandı.