Başkan Kamil Saraçoğlu: Çöpteki Yeni Sistemi Durdurduk

Başkan Kamil Saraçoğlu: Çöpteki Yeni Sistemi Durdurduk

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, çöp topla sisteminin yeniden gözden geçirileceğini belirterek, "Halkın istemediği hiç bir uygulamayı hayata geçirmemiz söz konusu olamaz" dedi.

- Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, çöp topla sisteminin yeniden gözden geçirileceğini belirterek, "Halkın istemediği hiç bir uygulamayı hayata geçirmemiz söz konusu olamaz" dedi.

Kütahya'da çöp topla işinin, önceki yönetim tarafından 29 yıllığına özel sektörü ihale edildiğini belirten Başkan Saraçoğlu, "Katılımcı bir belediye olacağımız söylemiştik. Bunu uyguluyoruz. Biz belediyeyi devralmadan önce çöp toplama işi 29 yıllığını ihale edilmiş. Çöpü belediye olarak biz toplamıyoruz. Çöpü ihaleyi kazanan şirket topluyor. Biz çöp 'tenekeleri kaldıralım istedik ve poşet uygulamasına geçmiştik. Bunlar daha temiz bir Kütahya olsun istedik. Bunu uygulamayan iller var. Akkent, Yıldırım ve Cumhuriyet mahallesinde uygulamaya koyduk. Biz Akkent'te başarılı olduk. Yeni sistemden Akkent mahallesi sakinlerinin yüzde 90'ı memnun.Ama bazı mahallerde halk sıkıntılı. Tabi bizde halktan gelen şikayeti 'dikkate almayacağız' diye bir şey yok. Halka rağmen uygulama asla olmaz. Kütahya'nın pis olmasına müsaade etmeyiz. Bizim eksikliğimiz şu oldu. Verdiğimiz saatte halkımız çöpünü çıkartmıyor. 3 mahallenin dışında bu uygulamayı durdurduk.Bir araştırma yapacağız ve genel ortalama şikayet çoksa bunu düzelteceğiz" diye konuştu. (EFE)

BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: ÇÖPTEKİ YENİ SİSTEMİ DURDURDUK

BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: ÇÖPTEKİ YENİ SİSTEMİ DURDURDUK

BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: ÇÖPTEKİ YENİ SİSTEMİ DURDURDUK