Başkan Kerimoğlu New York'ta

Başkan Kerimoğlu New York'ta

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu New York'ta yapılan Dünya Ticaret Merkezleri Birlik Toplantısı'na konuşmacı olarak katıldı.

Uluslararası ticaretin geliştirilmesi ve kalkınmakta olan ülkelerin ticarete daha fazla entegre edilmesini hedefleyerek, üyeler arasında iş birliği olanaklarının artırılması amacıyla kurulan, Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’nin bu yılki toplantısına panelist olarak Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu seslendi.

New York’ta düzenlenen “Yerel Yönetimlerin Ticaret Merkezlerine Desteği” konulu panelinde konuşan Dr. Bülent Kerimoğlu ,Dünya Ticaret Merkezi çalışmalarının öneminden bahsetti ve yerel yönetimlerin ticaretteki rolü konusunda açıklamalarda bulundu.

Uluslararası ticareti geliştirmek için tüm ilgili hükümet birimlerinin ve endüstriyel faktörlerin bir arada olabileceği bir model olan Dünya Ticaret Merkezleri'ni yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Kerimoğlu, Türkiye’de yerel yönetimlerin ticari gelişmelere ciddi katkıda bulunduğunu vurguladı ve daha güçlü bir yapıya kavuşturulması gerekliliğini dile getirdi.

Yetki alanlarıyla da ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kerimoğlu, “İç ve dış dinamikler, ekonomik yapıdaki değişim ve hızlı kentleşme gibi çeşitli faktörler ticaret dünyasını etkileyen olgulardır. Bu anlamda uluslararası ticaretin gelişmesi ve kalkınması performansının arttırılması için ortaklaşa neler yapılması gerektiğinin değerlendirilmesini hep beraber yapacağız” dedi.