Başkan Tahmazoğlu, ‘Yılın Belediye Başkanı’ Seçildi

Başkan Tahmazoğlu, ‘Yılın Belediye Başkanı’ Seçildi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2,5 milyon kişinin katıldığı ankette ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçildi.

- Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2,5 milyon kişinin katıldığı ankette ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçildi.

Haber7.com internet sitesi tarafından yapılan, 2,5 milyon oy ile belirlenen ‘Yılın Belediye Başkanı’ kategorisinde Başkan Tahmazoğlu, ‘Yılın Belediye Başkanı’ olarak seçildi.

Anketin sonuçları, Swissotel The Bosphorus İstanbul'da yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

2,5 MİLYON OY KULLANILDI

Türkiye'de 2012 yılının en iyilerinin seçildiği anketteki adaylar halkın oylarıyla belirlendi. Oylama iki aşamalı olarak gerçekleşti. Oylamanın ilk aşaması 1 ile 31 Ocak 2013 tarihleri arasında yapıldı. Oylamaya katılan kişiler kendi adaylarını kendileri belirledi. Oylamanın ikinci aşaması 1 Şubat ile 10 Mart 2013 tarihlerinde yapıldı. İlk aşamada ilgili kategorilerde en çok oyu alan 10 aday ikinci aşamada Türkiye'nin en iyisi olmak için yarıştı. Anketin iki aşamasına 450 binden fazla kişi katıldı ve toplamda 2,5 milyon oy kullanıldı.

YILIN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU SEÇİLDİ

Yılın siyaset adamı kategorisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci seçildiği ankette; Yılın Belediye Başkanı kategorisinde yapmış olduğu başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ‘Yılın Belediye Başkanı’ oldu.

Ankette, Yılın Bakanı kategorisinde Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yılın Milletvekili kategorisinde Hüseyin Çelik, Yılın Valisi kategorisinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Yılın Bürokratı kategorisinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez seçildi.