Başkan Türel: ''Ana muhalefet fabrika ayarlarına geri dönüyor''

Başkan Türel: ''Ana muhalefet fabrika ayarlarına geri dönüyor''

AK Parti Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP'nin Yenikapı'da tüm dünyaya verilen birlik ve beraberlik mesajının ardından yeniden fabrika ayarlarına geri dönmeye başladığını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün okulları ile ilgili açıklamalarına cevap veren Türel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün okullarının nasıl güçlendiğini merak ediyorsa, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyelerinin tutanaklara geçen konuşmalarına bakması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Rıza Sümer ve AK Parti Teşkilat üyelerinin katılımı ile yapıldı.

ANA MUHALEFET FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ

Konuşmasında Ana Muhalefet Partisi CHP’ye ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başkan Türel, “Üzülerek izliyorum ki demokrasi etrafında toparlanan Yenikapı’da dünyaya verilmesi gereken en güzel mesajı veren ana muhalefet partisi, yeniden fabrika ayarlarına geri dönmeye başladı. Olacak iş değil. Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet liderinin Kahramanmaraş’taki konuşmasını televizyondan dinliyorken kulaklarıma inanamadım. El insaf dedim. Biz, FETÖ Terör örgütünün bu ülke için büyük bir hain çete olduğunu fark ettikten sonra bununla ilgili tüm gayreti ortaya koyuyorken, ana muhalefet partisi sanki sütten çıkmış ak kaşık.Sayın Kılıçdaroğlu soruyor. Diyor ki, bu FETÖ nasıl güçlendi? 40 senedir güçlendiğini, AK Parti daha kurulmadan devlete sızmaya başladığını cümle alem biliyor. FETÖ'nün hain bir çete olduğunu fark ettikten sonra en iyi şekilde mücadele verdiğimizi de cümle alem biliyor. Esasında CHP'ye şunu sormak lazım.17-25 Aralık’tan sonra siz ne yaptınız? Bizim bu mücadelemizde yanımızda mı oldunuz? Yoksa biz bu mücadeleyi veriyorken boşalttığımız alanı doldurma gayreti içerisine mi girdiniz?” dedi.

NASIL GÜÇLENDİĞİNİ MERAK EDİYORSAN MECLİS TUTANAKLARINA BAK

Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün okullarının nasıl güçlendiğini merak ediyorsa Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis üyelerinin tutanaklara geçen konuşmalarına bakmasını gerektiğini aktaran Başkan Türel konuşmasını şöyle sürdürdü; “FETÖ’nün hain okulları nasıl güçlendi diyor. Sayın Kılıçdaroğlu FETÖ’nün hain okullarının nasıl güçlendiğini öğrenmek istiyorsa, Ağustos 2014 tarihindeki Büyükşehir Belediye Meclisi’nin zabıtlarını okusun. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının Cumhuriyet Halk partili meclis üyelerinin tutanaklardan orada o okullar için ne kadar güzel okullar, cici çocuklar yetiştiriyor dediğini görsün. Hani hain okullardı. Kendi meclis üyelerin hain okullar dediğin o okullar için, ‘Çok güzel okullardır, cici çocuklar yetiştiriyor’ diyorlar. Açsınlar kayıtlara baksınlar. Sayın Kılıçdaroğlu kendini sütten çıkmış ak kaşık gösterme. Burada en güzel sözü Adalet Bakanımız söyledi. Sayın Bekir Bozdağ ne dedi? Dedi ki; ‘Siz bizi bunlarla ilgili başlangıçta ikaz ettiğinizde biz size inanamamıştık. Ama ondan sonra biz bu insanların yanlış olduğunu söylediğimiz de de siz bize inanamadınız.’ Şimdi ne oldu da böyle bir pür-ü pak görüntü çizmeye çalışıyorsunuz.”

MECLİS ÜYESİNİ SEN Mİ YAZDIN BEN Mİ YAZDIM

Antalya’da CHP’li bir meclis üyesinin FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandığını hatırlatan Başkan Türel, “Her şeyi bir tarafa bırakın.Şu anda bunu üzülerek ifade ediyorum Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya’daki Konyaaltı Büyükşehir birinci sıra meclis üyesi FETÖ’den tutuklu. Sayın Kılıçdaroğlu kimi kime şikayet ediyorsun.Cümle alemin Antalya'da tanıdığı FETÖ'cüyü Meclis üyeliğinin birinci sırasına ben mi yazdım; siz mi yazdınız? O meclis üyesinin oraya nasıl yazıldığını CHP’nin bir belediye başkanına sorduğumda ‘Biz ne yapalım Pensilvanya’dan geldi oturdu oraya’ dedi. Şimdi sen kimi kime şikayet ediyorsun. Kendi belediye başkanların, kendi meclis üyelerin, senin ipinin ucunun; Pensivlanya’da  olduğunu bize söylüyorlar. Antalya Büyükşehir Meclis tutanaklarında her şey açık açık yazıyor. Biz bu okulları kapatmak için cansiperanemücadele veriyorken, Büyükşehir Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan'ları ve Büyükşehir Meclis üyelerinin önemli bir kısmı bu okulları kurtarmak için kendilerini feda etmeye hazırdı. Neler söylediklerine baksın açsın okusun. Ondan sonra da çıkıyor diyor ki, ‘Bu hain okulları kim güçlendirdi?’ Önce dön bir aynada kendine bak. Onun için geleceğe bakmalıyız. Önümüze bakmalıyız. Hatalarımızdan ders alarak geleceğimizi kurtaracak adımlarımızı atmalıyız. Ama sen hatalarının suçunu başkalarının üstüne  atarak kendini kurtaramaya çalışıyorsan buradan kendini kurtaramazsın.” dedi.

YENİ KAPI RUHU, TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİDİR, BERABERLİĞİDİR

Ana Muhalefet Partisi’nin Yenikapı ayarlarına geri dönmesini umut ettiğini aktaran Başkan Türel, “ Bu Yenikapı ayarları, Yenikapı ruhu Türkiye’nin birliğidir, beraberliğidir, demokrasisine olan inancıdır. O yüzden bu zorlu süreçte biz bu mücadeleyi omuz omuza samimiyetle vermek durumundayız. Türkiye’nin geleceğini kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hep birlikte yazıyoruz, hep birlikte yazmaya devam edeceğiz. Dava mensubiyeti içinde çalıştıkça samimiyetle söylüyorum ki gerisi teferruattır” diye konuştu.