Başkanlar’dan Niğde’nin Tanıtım Eksikliğine Eleştirisel Değerlendirme

Başkanlar’dan Niğde’nin Tanıtım Eksikliğine Eleştirisel Değerlendirme

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Turgut Özdemir ile İç Anadolu Gazeteciler...

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Turgut Özdemir ile İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Hakan Kiracı; Niğde'nin tarihi ve turistik değerlerinden etkilendiklerini belirterek, "Niğde'nin zengin ve köklü kültürünü mutlaka ulusal ve uluslararası düzeyde yansıtılması lazım, Niğde tarih, kültür ve turizm değerleri açısından bakir bir alan" şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin etkinlikleri sebebiyle Niğde Tanıtım Gezisine katılan, Niğde Gümüşler Manastırı'ndan oldukça etkilenip, Sümele Manastırı'nı kapatıp, Gümüşler Manastırına yönlendirme yapalım şeklinde espri yaparak Niğde" deki tanıtım eksikliğine dikkat çeken; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir; "Niğde Tanıtım Gezisi sebebiyle; Niğde Müzesi, Niğde Kalesi ve Saat Kulesi, Güneş Işıklarının Yansıması ile Giriş Kapısında Çift Başlı Kadın Figürü oluşan Alaeddin Camii, Dünya'da Tek Gülen Meryem Ana Figürlü Gümüşler Manastırı, Roma Havuzu (Kleopatra" nın Süt Banyosu Yaptığı Havuz), Tyana (Kemerhisar) Su Kemerleri, Bor İlçesi Kayabaşı Parkı gezdirildi. Fakat Gümüşler Manastırı, çok etkileyici ve orjiinal bir yapısı var, yeterince tanıtılmadığını düşünüyorum. Roma Havuzu ve Kemerhisar Kemerleri'de yeterince tanıtılmamış. Ayrıca Roma Havuzu etrafının ve mesire alanının çevresi ne yazık ki Niğde'nin tarihi ve turistik değerlerine sahipsizliğini gösteriyor. Umarım yetkililer ve yerel yöneticiler yeterice ifade ettiğimiz eksiklikleri dikkate alıp, Ülkemizin ve Niğde'nin zengin tarihi mirasına özenle sahip çıkarlar.Orjinal Eserlere sahip çıkılmazken, Bor Belediye Başkanımız Bor Kayabaşın" da çok güzel bir park yapmış, yapay bir havuz ve kemerlerle tarihi orjinalinden güzel yansıtmış, demek ki isteyince oluyor. Aslolan tabii ki orijinal eserlere yeterince sahip çıkılması" dedi.

Niğde Tanıtım Gezisinde; Niğde'nin zengin ve köklü kültüründen etkilendiklerini ifade eden Kiracı, " Niğde'nin en önemli tarihi ve turistik yörelerine çok kısa süre içerisinde yapılan gezi beni ve tüm arkadaşları etkiledi, aynı bölgedeyiz, Niğde'nin böyle orijinal ve zengin bir tarih ve turizm potansiyeline sahip bakir bir alan. Kanaatimce, bu zengin tarihin ve turizm potansiyelinin yaratıcı projelerle ulusal ve uluslararası turizme hitapedecek düzeye taşınması lazım, alt yapının, konaklamanın, tanıtımın birbirini desteklemesi gerekir, hem bakanlık desteği hemde yerel düzeyde işbirliği, koordinasyon ve çaba gerekiyor. Niğde Kalesi ve Saat Kulesi etrafındaki dağınıklığında toparlanıp, tümüyle ele alınması lazım" diye konuştu.

Kaynak: İHA