Başkentte Ipad Garsonun Yerini Aldı

Başkentte Ipad Garsonun Yerini Aldı

Başkentte bir kafe işletmecisi teknolojiyi yemek masasına getirerek müşteri ile mutfak arasında direk bağlantı kurulmasını sağladı.

Başkentte bir kafe işletmecisi teknolojiyi yemek masasına getirerek müşteri ile mutfak arasında direk bağlantı kurulmasını sağladı.

Çankaya Beykoz Sokak'ta bulunan Nevalem Kafe'nin işletmecisi Bülent Civelek, kafeyi genişletmesin ardından yolun karşı tarafında kalan mutfak ile bağlantı kurmak için teknolojiden yararlanmaya karar verdi. Civelek, her masaya bir tablet bilgisayar koyarak müşterilerin menüyü inceleme ve özel tercihlerini direkt olarak mutfaktaki görevlilere iletmelerini sağladı. Kafe işletmecisi müşteri yemeğin servis yapılmasını beklerken de internete girerek hem sıkılmıyor hem de işlerini takip edebiliyor.

Kafe işletmecisi Civelek, Osmanlı ve ev yemekleri ile hizmet veren işletmelerine özellikle gençlerin ve yabancı uyruklu öğrencilerin tercih ettiklerini belirterek amaçlarının müşterilerin tercihlerini en iyi şekilde sofraya yansıtmak olduğunu kaydetti. Civelek, müşterilerin bilgisayarlar aracılığıyla menüdeki yemeklerden tercihlerini direkt olarak mutfağa iletebildiklerini vurgulayarak bunu yaparken de 'az tuzlu' , 'az yağlı' gibi özel tercihlerini de belirtebildiklerini kaydetti. Civelek, servis

yapılmasını bekleyen müşterinin masada bulunan bilgisayarla vakit geçirerek sıkılmamasının da sağlandığını kaydetti. Civelek, müşterinin hesabı da bilgisayar aracılığıyla istediğini ifade ederek böylece garson bekleme gibi bir sıkıntının ortadan kaldırıldığını anlattı. Kafe işletmecisi Civelek, ayrıca, üst kısımları bilgisayar ekranı olarak dizayn edilen yemek masaları ile de müşterilerin yemeklerini yerken internete rahatlıkla girebildiğini söyledi.

Cafe müşterileri de verilen hizmetten duydukları memnuniyet dile getirerek yemeklerini beklerken internette gezindiklerini kaydettiler.