Başörtüsüne çifte dava

Başörtüsüne çifte dava
Güncelleme:

Eğitim-İş, başörtüsü kararını yargıya taşıdı.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, ortaöğretimde başörtüsünü serbest bırakan yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Danıştay binası önünde açıklama yapan Veli Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın MEB’i sevk ve idare ettiğini iddia ederek şunları söyledi: “Bir yangını söndürmek için Danıştay’a geldik. Eğitimin birçok sorunu varken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni bir yangın çıkardı. Eğitim bilimine, pedagojiye MEB temel yasasına, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına, çocuk hakları sözleşmelerine aykırı bir şekilde 9. sınıfa kadar türbanı, peçeyi, hırkayı sokan bir uygulamaya imza attı.”

Demir, artık hukukun da çok tartışılır olduğunu kaydederek “Yargı hepimize gereklidir. Ama ne yazıkki son dönemde yargıya da bir güvensizlik vardır. Biz her şeye rağmen güvenmek istiyoruz. Dolayısıyla konuyu Danıştay’a taşıdık eğer Danıştay’dan ulusumuzu tatmin edecek bir karar çıkmazsa konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız” dedi.