Batı Karadeniz Şivesini Stand-up İle Yaygınlaştırıyor

Batı Karadeniz Şivesini Stand-up İle Yaygınlaştırıyor

ZONGULDAKLI Ercan Gönültaş, Batı Karadeniz şivesini stand-up şovlarıyla yaygınlaştırmaya çalışıyor.İstanbul'da yaşayan, dizi ve reklamlarda rol alan Ercan Gönültaş, stand-up şov yapmak için geldiği memleketi Zonuldak'ta basın mensuplarıyla...

ZONGULDAKLI Ercan Gönültaş, Batı Karadeniz şivesini stand-up şovlarıyla yaygınlaştırmaya çalışıyor.

İstanbul'da yaşayan, dizi ve reklamlarda rol alan Ercan Gönültaş, stand-up şov yapmak için geldiği memleketi Zonuldak'ta basın mensuplarıyla biraraya geldi. Gönültaş, Batı Karadeniz şivesinin 20'den fazla ilde konuşulmasına rağmen çok bilinmediğini söyledi. Bunu, Batı Karadenizli sanatçının fazla olmamasına bağlayan Gönültaş, bu yüzden şivenin dizi ve filmlerde kullanılmadığına işaret etti. Batı Karadeniz şivesinin en çok Kastamonu ve Zonguldak'ta konuşulduğunu söyleyen Gönültaş, şöyle konuştu:

"Bizim hedefimiz Batı Karadeniz şivesini tanıtmak ve yaygınlaştırmak. Bu yörelerde de yaşayan insanlar şivesinin farkında değil. Bugün Doğu Karadeniz şivesi Trabzon, Rize ve Artvin’de konuşuluyor. 50-60 yıldır bu şive yaygın bir şekilde konuşulmaktadır. Bunun da sebebi o bölgelerden tiyatro, dizi oyuncularının çıkmasındandır. Önümüzdeki günlerde bu bölgelerden seçilecek oyuncularla Batı Karadeniz şivesiyle skeçler çekilecek. Amacımız Batı Karadeniz şivesini yaygınlaştırmak."

FOTOĞRAFLI