Batman Üniversitesinden Doruktaki uygarlık Urartu konferansı

Batman Üniversitesinden Doruktaki uygarlık Urartu konferansı

Batman Üniversitesi’nde “Doruktaki Uygarlık Urartu” adlı konferans düzenlendi. Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu’nun katıldığı konferans Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.Batman Üniversitesi Rektörü...

Batman Üniversitesi’nde “Doruktaki Uygarlık Urartu” adlı konferans düzenlendi. Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu’nun katıldığı konferans Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ın da katıldığı konferansa öğrenci ve öğretim görevleri yoğun ilgi gösterdi. Konferansta Urartu Krallarının yaşayış tarzları, kullandıkları eşyalar ve resmi mimari yapısını, süsleme biçimi ile şekillerini kazılarda çıkan tarihi eserler anlatıldı. Urartu kültürünü anlatan Çilingiroğlu, “Sağlam çıkan 2 çömlekle yaptığımız ölçüde 1 Liş olarak belirtilen çömleklerin ağırlığının günümüzde 1 litreye denk geldiğini tespit etmiş olduk. Aynı zamanda 1 agargi olarak belirtilen ağırlığında 200-220 litreye denk geldiğini öğrendik.” dedi.

Slayt olarak sunulan konferansın sonunda öğrencilere seslenen Çilingiroğlu şöyle konuştu: “Hep merak ediyorsunuz, 'asistan, araştırma görevlisi, doktor nasıl olunuyor' diye alın size şuan Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı olan ve bir zamanlar benim öğrencim olan, merakla çalışmalarımıza katılıp bize yardımcı olan Prof. Dr. Gülriz Kozbe.” diyerek program sonunda Prof. Dr. Gülriz Kozbe’ye sürpriz yapıp sunumunu sonlandırdı.

Sunum sonunda Rektör Uluçam, yaptığı kısa bir konuşmayla hocasına karşı vefalı davranan ve onu unutmayan Prof. Dr. Gülriz Kozbe’ye, davetini kırmayıp Batman Üniversitesi’nde sunumunu gerçekleştirdiği için Prof.Dr. Altan Çilingiroğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti. CİHAN

Batman Üniversitesi'nden 'Doruktaki uygarlık Urartu' konferansı

Batman Üniversitesi'nden 'Doruktaki uygarlık Urartu' konferansı