Batman'da 5 çocuk boğuldu

Batman'da 5 çocuk boğuldu

Batman'ın Kozluk ilçesinde serinlemek için gölete giren 5 çocuk boğuldu.

Batman'ın Kozluk İlçesi Yakıtlı Köyü'nde serinlemek için gölete girdikleri belirtilen yaşları 10-12 arasında değişen 5 kız çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

5 KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞU BOĞULDU - FOTO GALERİ

 

Serinlemek için gölete giren 5 çocuk boğuldu | Haber3 Video | Sitene Ekle

Çocukların bayramlaşmak üzere komşu köylere gittiğini düşünen aileleri, akşam saatlerine kadar haber alamayınca aramaya çıktı. Köylüler, köy dışında bulunan sulama göleti kıyısında çocukların elbiselerini görünce durumu jandarmaya ve Batman'daki AFAD'a bildirdi. AFAD ve jandarma ekipleri gölette yaptıkları aramada saat 19.30 sıralarında 5 çocuğun cesetlerine ulaştı.

Çocukların cesetleri Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. AFAD Batman İl Müdürü Fevzi Bakır, duyum aldıktan sonra hemen bölgeye ekip gönderdiklerini belirterek, "Çok derin olmayan suda çamur içinde 5 çocuğu çamura batık vaziyette bulduk" dedi. Kızların 3 ayrı ailenin çocukları oldukları ve iki ailenin ikişer çocukları ile başka bir ailenin bir çocuğunun olduğu öğrenildi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Batman'ın Kozluk İlçesi Yakıtlı Köyü'nde serinlemek için girdikleri gölette boğularak hayatlarını kaybeden akraba ailelerin çocukları 12 yaşındaki Kübra Yaman, kardeşi 10 yaşındaki Sevda Yaman ile 11 yaşındaki Canser Yaman, kardeşi 10 yaşındaki Halime Yaman ve akrabaları 12 yaşındaki Rozelin Yaman olduğu belirlendi.  

BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANIYOR
Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Yanıklı Köyü'nde serinlemek için sulama göletine giren ve akraba olan 5 kız çocuğunun boğulması ilçeyi yasa boğdu.
Çocuklardan Canser ve Rozarin'in 6 çocuk sahibi babası 41 yaşındaki Vahdettin Yaman, "Çocuklarım yüzme bilmiyordu. Sulama göletinin derinliği yaklaşık 5 metre. Eğer aralarında yüzme bilen olsaydı, belki de aramızda olacaklardı. Hangi saatte suya girdiklerini bilmiyoruz. Akşam saatleri onları aramaya başladık. Göletin kenarında iki kız çocuğumun elbise ve ayakkabıları görünce dünyam yıkıldı. Onlara bayram arifesinde hem giysi hem de ayakkabı almıştım. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" dedi. Antalya'da oturan Süleyman Yaman'ın kızı Halime Yaman'ın da serinlemek amacıyla girdiği gölette yaşamını yitirdiği belirtildi.
Batman İl Afet Müdürü Fevzi Bakır, 5 kız çocuğun durgun suda boğulduğunu belirterek, "Sulama göleti yer yer 5 ila 12 metre arasında değişiyor. Ekiplerimiz, kız çocukları yakın mesafeden sudan çıkardı. Köylüler, göletin kenarında çocuklara ait ayakkabı ve giysileri görünce, durumu bize bildirdi. Ekiplerimiz, yarım saatlik bir sürede çocukları göletten çıkardı" dedi.
Çocukların gölette boğulması üzerine Kozluk İlçesi'ndeki nişan ve düğün törenleri iptal edilirken, ilçede bir günlük yas ilan edildi. Kozluk Devlet Hastanesi morguna kaldırılan 5 kızın cesetleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.