Batmanda 560 kişi TYÇP kapsamında işe kavuştu

Batmanda 560 kişi TYÇP kapsamında işe kavuştu

Batman merkez ve ilçelerinde, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında işe alınacak 2 bin kişilik kadro için 4 bin 156 kişi başvurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde işe alınacak 560 kişi için Atatürk Kapalı Spor...

Batman merkez ve ilçelerinde, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında işe alınacak 2 bin kişilik kadro için 4 bin 156 kişi başvurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde işe alınacak 560 kişi için Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekildi. Asil ve yedek işe alınacak kişiler belirlendi.

Valilik, müftülük ve ilçelerdeki kurumlarda çalıştırılacak işçiler ise yarın çekilecek kura ile belirlenecek.

İşkur Batman Şube Müdürü Besim Eviz, kurum ve kuruluşlar arasında kentte ilk alımların Milli Eğitim Müdürlüğü'nden başlandığını ifade ederek, "Eğitim yuvalarında hizmetli sıkıntısını gidermek için alımlarda önceliği milli eğitime verdik. Diğer kurum ve ilçelerin alımları da hafta içinde yapılacak. Batman ve ilçelerinde Toplum Yararına Programlar kapsamında 2 bin kişinin alımı hedefleniyor. Bazı şaibeleri önlemek için kura yöntemine başvuruldu" dedi.

Kurada ismi çıkan kişiler 01 Kasım'da işe başlayacak 15 Haziran'da sona erecek. TYÇP 'nin hayatag geçirdiği toplam maliyetinin ise 23 milyon TL olduğu belirtildi.

CİHAN

Batman'da 560 kişi TYÇP kapsamında işe kavuştu

Batman'da 560 kişi TYÇP kapsamında işe kavuştu

Batman'da 560 kişi TYÇP kapsamında işe kavuştu