Baykal'la oylarımız daha fazlaydı

Baykal'la oylarımız daha fazlaydı

Baykal’ın “Hemen kurultay toplansın" çağrısına CHP'li vekil Canan Arıtman da destek geldi.

Baykal’ın “Hemen kurultay toplansın. Ben aday değilim” çağrısına CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da destek geldi.

Referandum sonuçlarına göre CHP’nin iktidar hedefini yakalayamadığını söyleyen Arıtman, “Referandum sonuçlarını birebir bilen Tarhan Erdem, bizim oy oranımızı yüzde 23 olarak ifade ediyor. Sayın Baykal ayrılmadan önce CHP’nin oyu 28-30 bandıydaydı. Bunlar doğruysa çok üzücü. Mutlaka tedbirlerini almalıyız. Önümüzdeki süre çok az. Bu süreçte yeni bir tüzükle, yeni bir çalışma modeliyle, yeni bir ekiple, yeni bir yönetim anlayışıyla, hattâ yenilenen bir programla iktidar hedefine ulaşabilmeliyiz. Tabii zaman az olduğu için çok süratli bir şekilde yapmalıyız.” dedi. Arıtman, partide genel başkan problemi olmadığını, Kılıçdaroğlu ile devam edilmesi gerektiğini de söyledi.

Tüzük kurultayında kabul edilen, son kurultayda ise önergeyle askıya alınan tüzüğün farlı bir çalışma modeli ve yapılanma öngürdüğünü anlatan Arıtman, kurultayın gerekliliğini şöyle ifade etti: “Çok sayıda genel başkan yardımcısının hepsi inisiyatif kullanabileceklerdi, çünkü parti içindeki tüm bürokrasiyi ortadan kaldırıyordu.”

CHP’de dışarıda kalmış, dışlanmış kadrolar bulunduğunun da altını çizen Arıtman, siyasi deneyimi, etkinliği olan yeni isimlerin katılacağı yönetimle, yeni bir çalışma modeliyle süratle her şeyin ortak akılla yenilenip çok süratli bir çalışma içine girilmesi gerektiğini söyledi. Arıtman bu modeli yaşama geçirmek için kurultayın gerekliliğine işaret etti.