Bayraktar'a TSK'dan kabul

Bayraktar'a TSK'dan kabul

Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı Blok 2 Sistemi, ürk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı testlerin ardından kabul edildi.

MİLLİ imkanlarla tasarlanan ve özgün sistemlere sahip Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) Blok 2 Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı testlerin ardından kabul edildi. Proje, toplam 6 pilotsuz uçak ve yer sistemlerinden oluşuyor.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından 6 Ocak 2012 tarihinde başlatılan proje, Kale ve Baykar şirketleri tarafından hayata geçirildi. İlk defa milli tasarım taktik sınıftaki pilotsuz uçak olan Bayraktar, Keşan’da 17-22 Kasım 2014 tarihleri arasında özel testlerden tam not aldı. 

Toplam 6 uçak ve yer sistemlerini içeren projede Taktik İHA, kabul testleri sırasında buzlanma şartlarından saatte 87 kilometre hızla esen darbeli rüzgara, gece uçuştan 37 kilometre/saat hızla esen yan rüzg?rda kalkış ve inişe kadar zorlu testlerden başarıyla çıktı. Bayraktar ayrıca fonksiyonel ve performans uçuşları otomatik taksi, otomatik kalkış, seyir, yarı otonom kullanım, otomatik iniş ve otomatik park işlemleri ile hatasız bir sergilendi.

Tamamen milli ve özgün tasarıma sahip Bayraktar Taktik İHA Sistemi, test uçuşları sırasında 24 saat 34 dakika havada kalmış ayrıca 8 bin 238 metre yüksekliğe çıkarak rekor kırmıştı.