Bayram sonrası İstanbul'a araçla nasıl dönülür?

Bayram sonrası İstanbul'a araçla nasıl dönülür?

Bayram sonrası en kısa sürede İstanbul'a nasıl dönülür? İşte İstanbul'a dönüşün stratejileri..

Uzmanlara göre gün ve saat gibi faktörlere dikkat ederek hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmek mümkün. İlk yapılması gereken İstanbul'a giriş saatini hesaplamak. Trafiği hesaba katarak yola bir iki saat erken çıkmakta fayda var. Feribot biletiniz varsa kalkış saatinden iki saat önce yola çıkın. Özellikle Topçular'dan feribota binecek olanlar planlanandan daha önce yola koyulmalı.

İŞTE İSTANBUL'DAKİ BAYRAM TRAFİĞİ - FOTO-GALERİ

BUNU HESABA KATMADAN YOLA ÇIKMAYIN

Sizin gibi binlerce sürücü yola birgün erken çıkmayı planlamış olabilir. Öte yandan 7-8 saatlik bir yoldan İstanbul'a dönecekseniz yol üstünde İstanbul'a 3-4 saat mesafedeki illerden de İstanbul'a gidecekleri de hesaba katmanızda fayda var.

Eğer Topçular ve Tavşanlı iskelelerinde araç kuyruğunda beklemek istemiyorsanız aracınızı otoparkta bırakıp bir gün sonra gelip alabilme seçeneğiniz de var.

ALTERNATİF YOLLARI DENERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Elinizde iyi bir harita ve navigasyon cihazınız yoksa alternatif yolları denerken iki kere düşünün. Dönüş yolunu kısaltmak için attığınız her adım yolu daha da uzatabilir.

İSTANBUL'A GEÇİŞ YAPILAN İSKELELER

Mudanya, Yalova, Bandırma, Tavşanlı ve Topçular iskelelerinden İstanbul'a geçebilirsiniz. Diğer taraftanÇanakkale'den  Eceabat, Kilitbahir ve Lapseki'den Trakya'ya geçebilirsiniz.

İSKELEYE VARABİLEN ŞANSLI ÇÜNKÜ..

Habertürk'ten Hakan Özenen'in haberine göre araçlarıyla Topçular iskelesine ulaşanlar alanda çok fazla beklemeyeceklerdir. Çünkü İDO bayram tatili dönüşünde 17 arabalı vapurla aralıksız sefer yapacak. İstanbullines'in işlettiği Tavşanlı-Eskihisar hattı da bayram boyunca 3 feribotla aralıksız sefer yapacak.