Bayramda hava nasıl olacak ?

Bayramda hava nasıl olacak ?

Meteoroloji, Ramazan Bayramı süresince yurdun büyük kısmında yağış beklenmediği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince hava durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bayramda yurdun büyük kısmında yağış beklenmediği bildirildi. Bayramın birinci günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, ikinci günü Artvin ve Ardahan çevrelerinde, üçüncü günü ise Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeyinde kısa süreli sağanak geçişleri görülebileceği tahmini yapıldı. Bayram süresince kıyı bölgelerinde sıcaklık mevsim normallerinde seyrederken, iç bölgelerden mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredecek.  
 

BEŞ GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN - TIKLAYINIZ


Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle; ''Yurdumuzun bugün (24.07.2014 Perşembe) kuzeybatı kesimlerinin yağışlı havanın etkisinde kalması, Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçmesi beklenmektedir. Yağışların Trakya ile Kocaeli, Sakarya ve Batı Karadeniz'in kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin edilmektedir.   Yarın (25.07.2014 Cuma günü) Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Bartın'ın kısa süreli hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 26.07.2014 Cumartesi günü Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Bilecik, Eskişehir, Bolu, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimi ile Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

27.07.2014 Pazar günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sivas, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın Kıyı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda dağlık kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği diğer bölgelerimizin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ramazan Bayramı süresince Yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor, Bayramın 1. Günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, 2. Günü Artvin ve Ardahan çevrelerinde, 3. Günü ise Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeyinde kısa süreli sağanak geçişleri görülebileceği tahmin ediliyor. Yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde kıyı kesimlerde ise normalleri civarında seyreden hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.''