Bbp Hakkari’de Seçim Çalışmalarına Başladı

Bbp Hakkari’de Seçim Çalışmalarına Başladı

Büyük Birlik Partisi Hakkari Milletvekili aday adayları Ensari Aladağ ve Yağız Kızılkaya, Şemdinli ilçesinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 6. yıldönümü nedeniyle mevlit okutturup, çeşitli ziya...

Büyük Birlik Partisi Hakkari Milletvekili aday adayları Ensari Aladağ ve Yağız Kızılkaya, Şemdinli ilçesinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 6. yıldönümü nedeniyle mevlit okutturup, çeşitli ziyaretlerde bulundular.

BBP Hakkari İl Başkanı Erhan Eren ve BBP Teftiş Kurulu Üyesi Cengiz Sancaktar’ın da aralarında bulunduğu bir heyetle Şemdinli Geçici Köy Korucuları (GKK) Derneği’ni ziyaret eden Ensari Aladağ ve Yağız Kızılkaya, dernek başkanı Übeydullah Şen’den korucuların sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Ensari Aladağ, Hakkari’den milletvekili seçilmesi halinde yapacağı çok iş olduğunu belirterek, “Örneğin yanı başımızda Irak ve İran’da petrol çıkıyor. İlk yapacağımız icraatlardan birisi MTA ile iletişime geçerek bölgemizde yeraltı kaynakları için bir araştırma başlatacağız. Madem yatakları açıp gün yüzüne çıkartacağız. Hayvancılığın geliştirilmesi ve gerçek çiftçilere ulaşması için çalışmalar başlatacağız. Yöre halkı için istihdam oluşturacağız. KÖYDES projelerinin aktif ve daha çok kişiye hitap etmesi için geliştireceğiz. İnsanlarımız buradan ekmek kazanacak. Biz Hakkari’de milletvekili çıkartmak istiyoruz. İddialıyız, bizim hiçbir zaman baraj korkumuz olmadı. Bunu tekrar üstüne basarak vurgulamak istiyoruz. Bizim rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu şehit edilişinin 6. yıldönümünde buradan onu yad ediyor ve onunda dediği gibi ‘bizim baraj korkumuz yok, bizim asıl korkumuz sırat’tır. Hakkari’de iddialıyız. Hakkari halkı bize teveccüh gösterip bu görevi verirseler en layıkıyla yerine getireceğiz. Bizler kardeş olduğumuzu, Çanakkale ruhuyla yeniden dirilip bir olduğumuzu anlatacağız. Şehit genel başkanımız dediği gibi ‘öyle bir ülke hayal ediyorum ki Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle herkesin bir arada olduğu bir ülke’, inşallah bizlerde bu hayalleri gerçekleştireceğiz. Bilinmelidir ki bir önceki genel seçimlerde BBP Hakkari de 3. parti olarak çıkmıştır” dedi.

BBP Hakkari Milletvekili Aday Adayı Yağız Kızılkaya ise, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü ve Çanakkale şehitleri münasebetiyle toplandıklarını belirterek, “Çalışmalarımıza ülkenin her yerinde olduğu gibi Edirne’den Hakkari’ye her yerde başlamış bulunmaktayız. Hakkari’de profesyonel olarak ekonomik, eğitimsel ve yıllardır çözülemeyen diğer problemleri için projelerimiz var. Partimizin vizyonuyla inşallah Hakkari halkıyla kucaklaşıp bu sorunlarımızı çözeceğiz. Tüm Hakkari halkının desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Heyet daha sonra ilçeden 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar (Nehri) bölgesinde bulunan Seyit Abdullah ve Seyit Taha Hazretlerinin mezarlarını ziyaret ederek dua edip mevlit okuttular.