BBP'den kritik ittifak açıklaması

BBP'den kritik ittifak açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, medyada dolanan ittifak iddialarına yanıt verdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler,  "Seçimlere tek başımıza girecek gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz ancak o güne  kadar da bu anlayış içerisinde onurlu ve adaletli bir iş birliği teklifi gelirse buna da hazır olduğumuzu, yetkili kurumlarımızla görüşebileceğimizi ifade etmek  istiyorum" dedi.

Şenliler, partisinin Yozgat il binasında düzenlenen milletvekili aday  adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, BBP'nin Türkiye'nin bütün  illerinde tam kadro seçimlere girmek için hazırlıklar yaptığını söyledi.

Yüzde 10'luk seçim barajına değinen Şenliler, "Büyük Birlik Partisi,  ne yazık ki psikolojik baraj nedeniyle, 12 Eylül faşist döneminden kalan  antidemokratik seçim yasaları nedeniyle psikolojik baraja maruz kalmaktadır. Biz  inanıyoruz ki halkımızın gönlünde, kafasında bu barajların hepsi yıkılmıştır.  Büyük Birlik Partisi, 7 Haziran'da halkımızdan layık olduğu teveccühü görecek ve  inşallah Meclis'te temsil edilecektir. Bundan zerre kadar şüphemiz yoktur" diye  konuştu.

Parti olarak tek başına seçime girmenin esas hedefleri olduğunu  belirten Şenliler, şunları kaydetti:

"Ancak aynı ağacın dalları olan, Sayın Genel Başkanımız Mustafa  Destici'nin ifadesiyle aynı kökten geldiğimiz, aynı membadan beslendiğimiz, aynı  idealleri geçmişte paylaştığımız ve aynı ağacın kökleri ve dalları olarak siyaset  yapan siyasi partiler arasında iş birliğine her zaman açık olduğumuzu değişik  vesilelerle ifade ettik. 7 Haziran akşamı sandıklardan çıkacak her türlü sonuca  razıyız ancak yapılan bütün kamuoyu sonuçlarında iş birliği ve güç birliğinin bu  memleket için hayır getireceğini tabanda ve milletimizde büyük bir heyecan  uyandırmış olduğunu görmenin verdiği öz güvenle ifade etmek istiyorum."

Bu sorumluluktan hiçbir vatandaşın ve siyasetçinin kaçmaya hakkı  olmadığını dile getiren Şenliler, "Seçimlere tek başımıza girecek gibi  hazırlıklarımızı yapıyoruz ancak o güne kadar da bu anlayış içerisinde onurlu ve  adaletli bir iş birliği teklifi gelirse buna da hazır olduğumuzu, yetkili  kurumlarımızla görüşebileceğimizi ifade etmek istiyorum. Bizim derdimiz  millettir, bizim derdimiz ülkedir, bizim derdimiz Türk İslamcoğrafyasıdır" dedi.

Yozgat'tan milletvekili aday adayı olduğunu belirten Şenliler, "Diğer  adaylarımız ise Hayrettin Taşdemir, Zehra Doğan, Hasan Akdoğan, Ahmet Çıtak ve  Osman Çiftçi. Adaylarımız ülkemize, partimize ve memleketimize hayırlı olsun"  ifadelerini kullandı.