BDP'den İmralı açıklaması

BDP'den İmralı açıklaması

İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeyle ilgili BDP'den yazılı bir açıklama yapıldı.

BDP-HDP heyetinin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, 'vatana ihanet' suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile görüştüğü kaydedilen açıklamada Abdullah Öcalan'ın, "Devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiğini, her ne kadar diyalog aşamasından müzakere aşamasına henüz geçilmemiş olsa da umudunu halen koruduğunu" söylediği belirtildi.

Öcalan'ın müzakere sürecine halkın da bu şekilde yaklaşmasını istediği belirtilen açıklamada, Öcalan'ın tüm sürece dair genel bir değerlendirmeyi 21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak 'Tarihi bir mektupla' yapacağını ifade edildi.

Açıklamada, Öcalan'ın devletin çatışmasızlıkla geçen son bir yıldan çıkaracağı derslerin ve bunların pratiğe dönüştürülme biçiminin kalıcı barış ve büyük demokratik çözümün geleceğini belirleyeceğinin önemine değindiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Öcalan'ın yaşanan tüm sıkıntıların ancak müzakere çerçevesinde yasasının çıkmasıyla son bulacağını dile getirdiği kaydedildi.

DHA