Bebeği karnında iskelete dönüştü

Bebeği karnında iskelete dönüştü

Dış gebelikten hamile kalan Hintli kadın bebeğini 36 yıl boyunca karnında taşıdı.

Hindistan'da doktorların "dış gebelik" teşhisi koyduğu hamile kadın ölü bebeğini 36 yıl karnında taşıdı. Anne karnında iskelete dönüşen talihsiz bebeğin kemikleri ameliyatla çıkarıldı.

Hindistan’da 36 yıl önce hamile kalan 24 yaşındayken Kantabai Thakre'ye doktorları "dış gebelik" (ektopik gebelik) teşhisi koydu. Doktorlar, dış gebelikte bebeğin yaşama şansının çok düşük olduğunu ve ameliyat gerektirdiğini belirtti. 

140827_anne_bebek.standard.jpgAmeliyattan korkan anne adayı, tedavisine küçük bir sağlık ocağında devam etti. Bir süre sonrada çektiği ağrılar ortadan kayboldu.

İskelet gelişimini tamamlayan bebek anne karnında öldü. Şu anda 60 yaşında olan Kantabai Thakre'nin 36 yıl önce çektiği acılar geçtiğimiz hafta yeniden başlayınca hastaneye gitti ve korkunç gerçeği öğrendi.

Hindistan'ın Nagbur şehrinde doktora başvuran 60 yaşındaki kadına yapılan tetkiklerin ardından ilginç gerçek gün yüzüne çıktı.

36 yıldır ölen bebeğini farkında olmadan vücudunda taşıyan kadının bedenindeki çocuğa ait iskelet ameliyatla çıkartıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan doktorlar, bu olayın tarihteki en uzun süreli ektopik gebelik vakası olabileceğini belirtti.

Döllenmiş yumurtanın anne rahminin dışında yerleşmesiyle meydana gelen ektopik gebelik, çok nadir rastlanan bir gebelik komplikasyonu olarak görülüyor.