Bebeğini camiye bırakan anneye beraat

Bebeğini camiye bırakan anneye beraat

İzmir'de bebeğini cami avlusuna bırakan anne tek sözüyle yargılandığı davadan beraat etti.

İzmir'in Buca İlçesinde, yirmi günlük kız bebeğini bir yıl önce cami avlusuna bırakan anne, beş yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davadan beraat etti.

Buca ilçesinde, yaklaşık 1 yıl önce Kaynaklar semtinde 20 günlük kız bebeğini cami avlusuna bırakan ve hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açılan anne Canan K., mahkemede kendisini savundu. İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuksuz yargılanan Canan K., bebeğini açlıktan ölmemesi için cami avlusuna bırakmak zorunda kaldığını iddia etti. Mahkemede zor günler geçirdiğini anlatan anne Canan K, “Üç yıl önce severek evlendiğim eşim son iki yıldır iş bulamadığı için bunalıma girdi. Yaklaşık bir yıl önce doğum yaptım. Dünyaya getirdiğim kızıma Aleyna ismini verdik. Hiç bir gelirimiz olmadığı için zor günler yaşıyorduk. Bebeğe mama alamaz duruma geldik. Tartıştığım eşim beni 20 günlük bebeğimle birlikte sokağa attı” şeklinde savundu.

“CEMAAT BEBEĞİMİN SESİNİ DUYDU”
 
Altı aydır süren davada, mahkemede yaşadığı çıkmazı anlatan Canan K., bebeğini öğle namazı yaklaşırken camiye bıraktığını söyledi. “Bebeğimi camiye bırakmasaydım açlıktan ölecekti” diyen anne Canan K., “Gidecek hiç bir yerim yoktu. Açlıktan sürekli ağlayan bebeğimi, öğle namazı yaklaşırken cami avlusuna bıraktım. Camiye gelenler ağlayan bebeğimin sesini duydular ve onu açlıktan kurtardılar. Bebeğimi camiye bırakmasaydım açlıktan ölecekti” dedi.
 
MAHKEMEDEN ANNEYE BERAAT
 
Mahkemede, camiye bıraktıktan sonra gelişmeleri izlediğini anlatan anne Canan K., savunmasında şu ifadelere yer verdi: “Dışarıdan gelişmeleri izledim. Camiye gelenler, kızımın ağlama sesini duyunca hemen ona sahip çıktılar. Eğer ben onu camiye bırakmasaydım açlıktan ölecekti. Sonra polise giderek kızımı ben camiye bıraktığımı itiraf ettim. Durumum iyi olsaydı asla böyle bir şey yapmazdım.”
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan ve yaşadığı aile dramını anlatan anne Canan K.'nın beraatına karar verdi.