Bedelli askerlik yapanlar isyanda !

Bedelli askerlik yapanlar isyanda !

Başbakan Erdoğan tarafından yapılan “ Bedelli Askerlik “ açıklaması, bu hakkı kazanan gençleri isyan ettirdi.

HABER3 ÖZEL - Beklenen bedelli askerlik kararı dün açıklandı. 30 yaş üzeri erkekler 30.000 TL vererek, askerlik görevlerini yapmış olacaklar. Üstelik eskiden olduğu gibi, 3 haftalık sembolik eğitim de yok. Parayı bastırıp, anında terhis belgesi alacaklar.

Ancak bu karar, bedelli hakkı kazanan kahraman Türk gençlerini sanıldığı gibi, memnun etmediği gibi, çok şiddetli tepkilere yol açtı..

İşte, bedelli adaylarından Haber3 Haber Merkezine ulaşan farklı tepkiler:

* * *

“ Sayın Başbakana teessüf ederim. Yıllardır vatan görevi için bekliyordum. Tek hayalim o şerefli üniformayı giyip, elime bazuka alıp, foto naci’de  bir hatıra fotoğrafı çektirmekti.

Bu hakkımız elimizden alındı. Tam bir rezalet. 30.000 TL bayıl, bir resimin bile olmasın. Ben torunlarıma hangi askerlik maceramı anlatacağım ? Bu zulmu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğim. Tayyip Usta bir daha benden oy alamaz.”

* * *

“ Diyecek laf bulamıyorum. Yuh yani ! Neymiş Askerlik Şubesine gidip başvuracak ve 15.000 TL peşinat ödeyecekmişiz. Başka emriniz ? Sabahın köründe kalk, şubeye git. Nerede kaldı müşteri memnuniyeti ?

Benden taviz yok ! Şubeye falan gitmem, parayı evime gelsinler alsınlar. İnternetten kendime 2.000 TL’ye prada çanta aldım, adamlar kapıma gelip çantayı teslim ettiler, kırk kere teşekkür ettiler. Nerede kaldı müşteri memnuniyeti ? Bu kafa ile giderlerse 10 yıl sonra bedelli asker  bulamazlar “

* * *

“ Pes valla ! Herkes 30.000 TL ödeyecekmiş. Bence Platin bedelli 100.000 TL, Altın bedelli 75.000 TL, gümüş bedelli 50.000 TL olmalıydı. Parası olmayan garibanlar da 30.000 TL ödeyip normal bedelli olmalıydı.

Herkes Reina’ya girebiliyor mu ? Beş parmağın beşi bir mi ? Bırakın bu solculuk ayaklarını. Berlin Duvarı yıkıldı. Hem böylece devlet daha çok para kazanırdı. Bu işi özel sektöre ihale etmek lazım. Bakın nasıl para kazanılıyor. Mesela Genelkurmay Başkanı ile hatıra fotoğrafı çektirmek 10.000 TL olsa, valla 5 farklı poz verirdim “

* * *

“ Bu iş çok adaletsiz oldu. Diğer uyanıklar, dağlarda temiz hava alıp, bol bol yürüyüp, fitness yapıp, sonra da devlet babanın verdiği yemeğe yumuluyorlar. Bu uyanıklar, bir de utanmadan ayda 28 lira 75 kuruş maaş alıyorlar. İyi valla, gel keyfim gel.

Ya biz ? Bedelli çıkacak mı diye kaç gündür strees içindeyiz. Gitmediğimiz falcı kalmadı. Medyum Memiş’den  Medyum Keto’ya, tüm medyumlara verdiğimiz para ile, vallahi de billahi de Ferrari’me turbo motor takdırırdım..

Bu kadar stres ve masraftan sonra, bir de üstüne devlete 30.000 TL vereceğiz.  İnsaf yahu !
Biz böyle sürünürken dağda keyif çatıp, üstüne 28 lira 75 kuruş maaş alan uyanıklar utansın. “