Bedelli askerlikte bedel de yaş da belli

Bedelli askerlikte bedel de yaş da belli

Bedelli askerlikte para ve yaş sınırı belli oldu...

 

Bedelli askerlik kapsamında yaş sınırının 28 olacağı, bedel olarak da en az 20 bin TL'lik bir meblağın gündemde olduğu ifade ediliyor.

Bedelli askerlikte gözler Genelkurmay Başkanlığı'nda. Başlatılan çalışmaya son halini veren TSK, tüm ihtimalleri gözden geçiriyor. Halen 392 bin erbaş kışlada bulunuyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da "bedelli askerlik" konusundaki sözleri, gözleri Genelkurmay Başkanlığı'na odakladı. Asker mevcudu başta olmak üzere, planlamalar ve faaliyetleri göz önünde tutarak hükümete rapor sunması beklenen Genelkurmay'ın tespitleri, bedellinin şekli ve kapsamı konusunda uygulamaya ışık tutacak. Hükümet kaynakları ise, yıl sonuna kadar bu konunun netleştirilmesinin öngörüldüğünü belirtiyor.  

Henüz bedelli askerlik konusunda karar alınmamasına karşın, bazı siyasilerin değerlendirmeleri kapsamında yaş sınırının 28 olacağı, bedel olarak da en az 20 bin TL'lik bir meblağın gündemde olduğu belirtiliyor. TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda yaş sınırının 25 veya 30'a çekilme ihtimali de dillendiriliyor.
 
Son uygulama 2011'de çıkmıştı
 
Son bedelli uygulaması 2011 sonunda çıkarılmış ve 30 yaş sınırı ve 30 bin TL bedel belirlenmişti. Askerliğin "vatani görev" olarak bilinmesine karşın, "Parası olan askerlikten muaf" algısı oluşması istenmiyor.