‘Bedelli’ için 4 çekince

‘Bedelli’ için 4 çekince

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in askerin bedelli konusundaki 4 çekincesini Başbakan'a ileteceği öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bedelli askerliğe ilişkin kapsamlı bir brifing sunmaya hazırlanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in askerin bedelli konusundaki 4 çekincesini ileteceği öğrenildi.

Buna göre, bedelli askerliğe ilişkin kamuoyunda süregiden tartışmaların yükümlülerin kışlaya teslim olmalarını engellediği ve bakaya ile yoklama kaçağı sayısını gün geçtikçe artırdığı anımsatılacak, bu tartışmalara son noktanın konulması talep edilecek. Bu durum nedeniyle TSK’nın kimi celp dönemlerinde ihtiyacının altında asker temin edebildiği anımsatılacak. Askeri yetkililer, brifingde Suriye ve Irak’ta bir süredir devam eden sınırdaki çatışmalar nedeniyle asker ihtiyacının bölgede üst düzeyde olduğuna işaret edecek ve bu dönemde askerdeki er ve erbaş sayısının azalmasının doğru olmadığını vurgulayacak.


Zorunlu askerlik uygulamasında yükümlülüğün 2014 başında 15 aydan 12 aya düşürüldüğüne dikkati çekecek olan yetkililerin, bu düşüş nedeniyle askeri personel sayısının azaldığını ve TSK’nın yapısının bu sayı hesaba katılarak yenilendiğini anlatacağı ifade ediliyor.