''Bedellide yaş 25 olsun''

''Bedellide yaş 25 olsun''

Bedelli Askerlik Derneği'nden bedelli askerlik yaşı 25 olsun önerisi geldi.

AK Parti Hükümeti'nin yeniden alevlendirdiği bedelli askerlik konusuyla ilgili olarak bugün Bedelli Askerlik Derneği'nden bir açıkla ayapıldı.

Bedelli askerliğin Türkiye'de genç nüfus için bir gereklilik olduğu belirtilen bildiride bedelli askerlik yaşının 25 olması istendi.

İşte o açıklama:

Son günlerde ulusal basına yansıyan haberler bedelli askerlikte sona ulaşıldığı kanaatini güçlendirmiştir.

Bu bağlamda uygulamaya girecek olan yeni “Bedelli Askerlik” düzenlemesi, Yeni Türkiye’nin teminatı olan gençlere “nefes” aldıracak bir düzenleme olmalıdır. Şayet bu düzenleme uygun yaş ve bedel göz önüne alınarak hayata geçirilmezse, istenilen “kapsama ve hedefe” ulaşmak “yine” mümkün olmayacaktır.

Bedelli Askerlik Derneği’nin tüzüğünde de belirtildiği üzere; Yeni Türkiye’ye en uygun ve en kapsayıcı çözüm; “yirmi beş yaşa” yeni bir bedelli askerlik düzenlemesidir.

Bedelli Askerlik Derneği olarak, Yeni Bedelli Askerlik düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilgili komisyonlarına geldiği anda; bu bağlamda çalışmalarını yürüten ilk ve tek sivil toplum teşkilatı olarak konuya müdahil olacağımızın altını çizer; taslak düzenlemenin uygun bir şekilde yeniden gözden geçirilerek, ülkemiz gençliği yararına yasalaşmasını temenni ederiz.