Beden Eğitimi Derslerinin Kaldırılmasına Tepki

Beden Eğitimi Derslerinin Kaldırılmasına Tepki

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube üyeleri meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

- Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube üyeleri meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün beden eğitimi dersinin meslek liselerinin 10 ve 11’inci sınıflarında kaldırılmasına ilişkin kararı Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube üyesi eğitimciler tarafından protesto edildi.

Ticaret Meslek Lisesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube üyesi beden eğitimi öğretmenleri okulun önünde voleybol oynayarak kararı protesto ettiler.

Kararı beğenmediklerini belirten Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Meslek liselerinde son yapılan değişiklikte beden eğitimi dersi kökten kaldırılmıştır. İlköğretimden lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersi yaparak, yaşayarak işlenen son derece önemli ve dokunulmaması gereken bir derstir. Ancak meslek liselerinde beden eğitimi derslerin kaldırılması hepsinden öte ayrı bir cinayettir. Meslek liseleri aynı zamanda fabrikadır. Meslek liseleri aynı zamanda iş yeridir. Meslek liseleri aynı zamanda hizmet üretim yerleridir. Şimdi meslek lisesi öğrencilerinin elindeki tek eğlencesi ve oyunu olan beden eğitimi dersini ve dolayısıyla sporu alarak bu çocuklar isyankarlığa, sigara ve alkol gibi madde bağımlılığına, kötü alışkanlıklara, internet kafelere, kahvehanelere itilmiş olmuyor da ne oluyor? Çoklu zeka kuramı içerisinde bütün zeka kuramları ile ilişkisi olan beden eğitimi dersi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi eğitimden başlayarak lise 12. sınıfın sonuna kadar zorunlu ortak dersler kapsamında olması gereken bir disiplindir. Hiçbir okul türü bu dersten muaf ve mahrum bırakılamaz. Meslek liseleri ve kısmi olarak sosyal bilimler liselerinde kaldırılan zorunlu 2 saat beden eğitimi dersi tüm sınıflara tekrar konulmalıdır. Beden Eğitimi Dernekleri Federasyonu'nun yakın takibinde olan bu meseleyi, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi 11 Şubat 2014 tarihi itibariyle mahkemeye vermiştir. Bizler de Samsun beden eğitimi öğretmenleri ve Türk Eğitim-Sen Şubesi olarak bu işin takipçisi olacağımızı ve mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna ve Milli Eğitim Bakanlığı'na duyururuz” dedi.

Başkan Kuruoğlu’nun konuşmasından sonra beden eğitimi öğretmenleri de, beden eğitimi öğretmenlerinin sadece spor yaptıran öğretmenler olmadığını, aynı zamanda rehber öğretmen gibi görev yaptıklarını ifade ederek, öğrencilerin bütün sıkıntılarını dinlediklerini ve okullardaki idarecilere en büyük desteği verdiklerini söylediler.