Belçika'da terör alarmı! Polis ve asker harekete geçti

Belçika'da terör alarmı! Polis ve asker harekete geçti
Güncelleme:

Belçika'nın Anvers kentinde alışveriş mağazalarının olduğu caddeye giren araç durduruldu.

Belçika’nın Antwerp kentinde, mağazaların olduğu bir caddede otomobille insanları ezmeye çalışan saldırgan, polis tarafından engellendi. Saldırganın kimliği de belli oldu. Polis sözcüsünün ifadesine göre şüpheli, 8 Mayıs 1977 doğumlu Muhammet R., Fransız vatandaşı ve Fransa’da yaşıyor.

Antwerp kentinde çeşitli mağazaların bulunduğu Meir Caddesi’nde yaya kaldırımında aracını süren zanlı, Antwerp polisi tarafından yakalandı. Yerel saatle 11 sıralarında gerçekleşen olayda, zanlı sağ olarak yakalandı ve gözaltına alındı. Olay yerine polis ve askeri personel gönderildi.

Emniyet birimlerinin açıklamasına göre, otomobilin içinde silahlar ve diğer yasadışı gereçler bulunmasının ardından, aracın durdurulduğu otopark alanı güvenlik kordonuna alındı.

ASKERİ KAMUFLAJ GİYMİŞ

Fransız plakalı aracın kırmızı ışıkta geçmesi üzerine, bir süre polis tarafından kovalandığı öğrenildi. Polis sözcüsü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Fransız plakalı bir araç, yüksek hızla Meir Caddesi’ne dalmaya çalıştı. Askeri kamuflaj giyen bir erkek şahıs gözaltına alındı," ifadesinde bulundu.

KAÇARKEN YAKALANDI

Kaldırımdaki yayalar, kırmızı, station wagon model bir arabayı üzerlerine süren saldırgandan kurtulmak için yana atlamak zorunda kaldı. Kalabalık çarşı bölgesinde insanları ezme çabası başarısız olan şahıs, olay yerinden liman bölgesine doğru kaçtı. Saldırı teşebbüsünün gerçekleştiği yerden bir kilometre kadar uzaktaki St Michielskaai’de, bir otoparkta aracıyla birlikte yakalanan şahsın, yerel medyaya göre Kuzey Afrika kökenli olduğu iddia edildi. Güvenlik birimlerinin olay yeri incelemesinin ardından, araç otoparktan çekildi.

TÜFEK, BIÇAKLAR ÇIKTI

Araçta pompalı tüfek, çeşitli bıçaklar ve bir tüp içinde bilinmeyen bir gaz olduğu öğrenildi. Soruşturma dosyası, genellikle terör vakalarıyla ilgilenen federal savcılığa teslim edildi. Olayla ilgili ilk açıklamayı yapan Belçika Başbakanı Charles Michel, halen teyakkuz halinde olduklarını belirterek, polis ve askeri birimlerin harika bir iş çıkardığını söyledi.

FRANSIZ VATANDAŞI ÇIKTI...

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande konuyla ilgili, "Görünüşe göre bir Fransız vatandaşı saldırı teşebbüsünde bulunmuş" açıklaması yaptı.
Polis sözcüsü de saldırganın kimliğini açıkladı: Sözcünün ifadesine göre, "Şüpheli, 8 Mayıs 1977 doğumlu Muhammet R., Fransız vatandaşı ve Fransa’da yaşıyor."

Belçika dün, 22 Mart 2016'da Brüksel'de düzenlenen terör eylemlerinin birinci yıldönümünde, saldırıların kurbanlarını anmıştı.

AA