Belçika'da Yaşayan Genç Süryaniler Aydın'da

Belçika'da Yaşayan Genç Süryaniler Aydın'da

Türkiye vatandaşı 30 Süryani genç, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) "Gençlik Köprüleri Projesi" kapsamında ilk kez geldikleri kentte tarihi ve turistik bölgeleri gezdi

AYDIN (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) "Gençlik Köprüleri Projesi" kapsamında Belçika'da yaşayan Türkiye vatandaşı 30 Süryani genç, Aydın'ı yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Mardin'den yıllar önce Belçika’ya göç eden Süryani çiftlerin çocukları, Türkiye'ye ilk kez gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Ege Bölgesi'ni gezen gençler Efes, Meryemana ve Pamukkale gibi tarihi ören yerlerini de ziyaret etti.

Best Hesana Derneği Başkanı İshak Sagman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi topraklarına gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Belçika’nın Mechelen kentinde yaşadıklarını belirten Sagman, "Derneğimizin yönetimi ve üyeleri, güzel ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek için böyle anlamlı bir geziyi düzenlemek istedik. Burada bulunmaktan çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Sağman, gezinin aynı zamanda ikili görüşmelerle birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olacağına inandığını ifade etti.

Gençlerin yerlerini, yurtlarını görmeleri ve öğrenmeleri için  etkinliğin çok faydalı olduğunu kaydeden Sagman, "Bu gezinin düzenlenmesinde derneğimize destek veren Başbakanlık YTB Başkanı Sayın Kudret Bülbül'e teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı