Belediye başkanı tutuklandı

Belediye başkanı tutuklandı

Aralarında Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ve belediye personelinin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ve aralarında belediye personelinin de bulunduğu 5 kişi ''irtikap yapmak için örgüt kurmak'' iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dün bir ihbarı değerlendiren Giresun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden ve küme düşen Espiye Belediyespor üzerinden ''haksız kazanç elde edildiği'' iddiasıyla Espiye Belediyesi'ne operasyon düzenledi.

Ekipler, ''irtikap yapmak için örgüt kurmak'' iddiasıyla Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdürü Dursun Ali Gürsoy ile Mustafa Bodur, Mehmet Kılıç, O.P, E.B, N.Ö, Y.V. ve M.A'yı gözaltına aldı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılar, geceyi İl Emniyet Müdürlüğü'nde geçirdi. Emniyetteki sorgularının ardından Espiye Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan O.P, E.B, N.Ö, Y.V. ve M.A, serbest bırakılırken, yaklaşık 15 saat boyunca sorgulanan Karadere, Yanık, Gürsoy, Bodur ve Kılıç, Cumhuriyet savcısınca alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Aralarında Espiye Belediye Başkanı Karadere'nin de bulunduğu 5 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Giresun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.