Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:

Yapımı devam etmekte olan Neşet Ertaş Kültür Merkezi alanında inceleme de bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, inşaat alanı bittiğinde Kırşehir'in...

Yapımı devam etmekte olan Neşet Ertaş Kültür Merkezi alanında inceleme de bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, inşaat alanı bittiğinde Kırşehir'in tam manası ile kültür şehri olacağını söyledi.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu İzmir'de hayata gözlerini yuman merhum bozlak ustası Neşet Ertaş anısına yapılan kültür merkezi 18 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek.

Mevcutta yer alan kültür merkezinin gereksinimi karşılamaması üzerine yapımına başlanan yeni kültür merkezi inşaat alanında çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Yeni kültür merkezi alanı modern tasarımı ile merhum Ertaş'ın adına ve Kırşehir kültürünün devamlılığını sağlayacak yönde olacak." dedi.

Anadolu Bölgesinin ikinci büyük kültür merkezinin inşa edildiğini ifade eden Bahçeci, " Neşet Ertaş Sanat Merkezi inşaatında ince işlerin imalatına başlandı. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği, Kırşehir'e yakışır bir kültür merkezi İnşallah eylül ayına yetiştireceğiz. Sergi salonları, arkeoloji müzesi, dernek ve kurs odaları ve modern mimari ile Kültür Merkezimiz Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacak. Program çerçevesinde çalışmalar hızla devam etmektedir. Projemizi yakında tamamlayarak bütün vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız.

Yaptığımız hizmetler ile Kırşehir büyüyüp gelişiyor, değişiyor ve güzelleşiyor. Kırşehir'i kültür şehri yapmak adına birçok yatırımı hayata geçirdik. Kültür Merkezimiz de hizmet vermeye başladığında tam bir kültür şehri olacağız." diye konuştu.

Yeni kültür merkezi inşaatı bittikten sonra, Ulu Cami projesinin yapımına aynı alan içerisinde başlanılacak.