BELEDİYE BİNALARI KÜTÜPHANE OLDU -BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA POYRAZ: -EĞİTİM ÜLKEMİZİN BİRİNCİ MESELESİ HALİNE GELDİ

BELEDİYE BİNALARI KÜTÜPHANE OLDU     -BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA POYRAZ:     -EĞİTİM ÜLKEMİZİN BİRİNCİ MESELESİ HALİNE GELDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş Belediyesine bağlanan 2 beldenin belediye binası, kütüphane olarak hizmet verecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş Belediyesine bağlanan 2 beldenin belediye binası, kütüphane olarak hizmet verecek.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek kütüphaneye dönüştürülen Karacasu Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, açılışta yaptığı konuşmada, eğitime olan ilgi ve katkının olmadığı yerde internet kafe sayısının artığını belirterek, çocukların en verimli çağında kafalarının faydasız bilgilerle doldurulduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta kütüphane sayısının artıracaklarını ifade etti. Eğitimin ülkenin birinci meselesi haline geldiğini kaydeden Poyraz, şunları kaydetti:

"Günümüzde bilgiye ulaşmak artık çok kolaylaştı. Şimdi her yerde internete giriliyor, istediğiniz bilgiye ulaşılabiliyorsunuz. Belediye olarak biz de elimizden geldiği kadar eğitime yatırım ve yardım yapmaya devam edeceğiz. Bu tür ortamlar artırılmadığı zaman internet kafenin sayıları artıyor. Çocuklarımızın beyinleri en faydalı olduğu dönemde faydasız bilgilerle dolduruluyor. Bir sorumluluk anlayışı içerisinde kütüphane sayılarını artırmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz buraya sahip çıkarsa biz de buralara olan ilgimiz devam edecektir. Okumayan insan cahildir. Yarın bir yere gelmek istiyorsanız bugün okumak zorundasınız. Hepimizin tek çaresi okumaktır."

Açılışa, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, daire müdürleri ile diğer ilgililer katıldı. Bu arada dün de Kavlaklı Mahallesi'nde Ahmek Kabaklı Halk Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirilmişti.