Belediye binasını testereyle bastı !

Belediye binasını testereyle bastı !

Yalova'da bir adam, CHP'li belediye başkanının kapısını testereyle kesmeye başlayınca belediye başkanı zor kurtuldu.

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde, belediye binasına motorlu testereyle giren 35 yaşındaki Hüseyin Koçhan korku dolu anlar yaşattı. Koçhan, yanındaki testere ile başkanın makam odasının kapısını kesmeye başlayınca Koru'nun CHP'Li Belediye Başkanı Kamil Yaman, camdan uzatılan merdivenle kaçtı. Hüseyin Koçhan, olay yerine gelen Kaymakam ile konuştuktan sonra teslim oldu.

Koru Belediyesi hizmet binası bugün öğleden sonra korku dolu anlar yaşadı. 25 Nisan’da Belde Belediye Meclis Üyesi 45 yaşındaki CHP'li Ülkü Geçgin’i tabancayla bacağından vurarak yaralayan 30 Mart seçimlerinde Ak Parti’den 8’incı sırada Meclis üyesi adayı olan Hüseyin Koçan, bu kez de motorlu testereyle korku dolu anlar yaşattı. Elindeki testereyle ilk olarak belediye hizmet binası önündeki belediye başkanının makam aracına zarar veren Koçhan, ardından belediye hizmet binasına girdi. Koçhan’ı gören vatandaşlar ve memurlar hemen dışarı kaçtı. Ardından hizmet binasındaki odalara giren Koçhan, buraları da dağıttı.

Koçhan, daha sonra Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’ın odasına girmeye çalıştı. Bu sırada Başkan kapının arkasına eşyalar koyarak Koçhan’ın içeri girmesini engelledi. Koçhan da elindeki motorlu testereyle başkanlık kapısını kesmeye başlayınca Yaman, makam odasının camından uzatılan merdivenle binadan çıktı. Vali ile görüşmek istediğini söyleyen Koçhan'ı, olay yerine gelen Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, yaklaşık 30 dakika süren konuşmanın ardından ikna ederek teslim olmasını sağladı.

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel de hemen beldeye gelerek bilgi aldı. Olayı duyunca hemen Koru’ya geldiğini bildiren Özel, “Şaşırdım kaldım. Burada yapılanları gördüm. Bu bizim Türk filmi senaryolarına sığmaz. Beldenin göbeğinde arabayı kesmeye kalkıyor, buradan belediyeye giriyor, içersini talan ediyor. Burada çalışanların yaşadıklarını düşünebiliyor musunuz? Bu vatandaşın derdi ve sıkıntısı ne? Bu kişi daha önce de belediye meclis üyesi arkadaşımızı ayağından vuruyor. İçeri giriyor, çıkıyor. Bundan 15 gün önce CHP belde binasına saldırdı. Hiç bir şey yapılmıyor, daha sonra da gelip buraya saldırıyor. GHer halde başkanımıza zarar verdikten sonra harekete geçecekler. Bunun hiçbir mantığı yok" dedi.

Olayla ilgili soruşturmaya, Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.