Belediye traktörü cephanelik olmuş

Belediye traktörü cephanelik olmuş

Dargeçit Belediyesi'ne ait traktör römorkunda cephanelik ele geçirildi.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, bir vatandaşın ihbarı üzerine durdurulan belediyeye ait bir traktör römorkunda yapılan aramada, PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, duyarlı bir vatandaşın ihbarı üzerine durdurulan Dargeçit Belediyesi'ne ait bir traktör römorkunda, cephanelik ele geçirildi. PKK'ya götürüldüğü belirtilen silah ve mühimmatla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Dlayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"Dargeçit ilçemizde 04/01/2016 Pazartesi günü duyarlı bir vatandaşımızın yaptığı ihbar üzerine güvenlik güçlerimiz belediyeye ait olduğu belirlenen bir traktörü durdurmuştur. Traktör römorkunda yapılan aramada; 7 adet RPG-7 Roketatar silahı, 1 adet Zagros uzun menzilli zırh delici silah, 1 adet Keskin Nişancı Silahı Kanas, 2 adet Bixi Silahı, 5 adet Kaleşnikof, 7 adet el bombası, 1 adet MP5 silahı, 24 adet RPG -7 anti roket mermisi, 19 adet RPG -7 roket sevk fişeği, 27 adet Kaleşnikof şarjörü, 1 adet MP5 şarjörü, 5 adet Kanas şarjörü, 8 adet Bixi mayonu, 24 adet antitank roketatar mühimmatı, 800 adet Bixi fişeği, 744 adet Kaleşnikof fişeği, 30 Adet Kanas Fişeği, 5 Adet MP5 Fişeği, 2 adet el telsiz, 8 adet sırt çantası ve 2 adet hücum yeleği ele geçirilmiştir. Olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alınmış olup gerekli tahkikat başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması noktasında gösterdikleri duyarlılık ve değerli katkılar için teşekkür ediyoruz."