Ben Bilmem Eşim Bilir'e 'kıskandırma' cezası !

Ben Bilmem Eşim Bilir'e 'kıskandırma' cezası !

Erkek yarışmacıların yabancı kadınlarla dan ettirilip, eşlerinin kıskandırılması üzerine RTÜK, Kanal D'ye ceza kesti.

Yarışma programında erkek yarışmacıların tanımadıkları yabancı kadınlarla dans ettirilip, eşlerinin kıskandırılması üzerine RTÜK, Kanal D’ye 3. kez para cezası verdi

RTÜK, Kanal D televizyonunda İlker Ayrık’ın sunduğu, “Ben Bilmem Eşim Bilir” adlı Yarışmaprogramı hakkında yeni bir ceza kararı aldı. Erkek yarışmacıların eşlerinin gözü önünde başka kadınlarla dans ettirilmesi, ardından eşlerinin bütün kıskançlık belirtilerine rağmen yarışma adı altında genç kadınların ayakkabılarının giydirilmesiyle ortaya çıkan görüntünün eleştirildiği raporda, şunlara yer verildi:

‘Aldatmaya teşvik ediyor’

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; “Erkeklerin eşlerini aldatmaya teşvik edici ve aile huzurunu bozucu bir ortam sunmaktadır. Bu genel ahlaka ve Türk aile yapısına aykırı durum sunucu ve dolaylı olarak yayıncı kuruluş tarafından gayet normal ve eğlenceli bir format olarak izleyiciye empoze edilmiştir. Yarışma etabının amacı yeni tanışılan kişi adını, kıyafetini vb. hatırlayabilme becerisi olmaktan çıkarılıp, kıskançlığın alaya alınır bir duygu olduğu algısının oluşturulmasına vardırılmıştır.”
Yarışma formatının aile yapısını zedeleyici nitelikte olduğu ve kadınların cinsel bir objeye indirgendiği dile getirilen raporda, kadınların aşağılandığına dikkat çekildi.

‘Aile yapısı temelden sarsılacak’

Aldatma algısının eğlence unsuru olarak sunulmasının doğru olmadığına kanaat getiren Üst Kurul, Türk aile yapısını temelden sarsabilecek ve genel ahlakın bozulmasıyla sonuçlanabilecek bir sürece yol açabileceği görüşünü benimsedi.

Üst Kurul, bu doğrultuda, Kanal D televizyonuna RTÜK mevzuatının, “yayınlar toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle para cezası kesti. Kanal D, “Ben Bilmem Eşim Bilir” programındaki, “dansöze para yapıştırma” nedeniyle 200 bin TL ve “Beni başkasıyla hayal et” sözünün yer aldığı motivasyon sahnesi nedeniyle de 502 bin TL ceza almıştı. Kanal D, bu kez bir önceki ayınReklam gelirlerinin yüzde 1’i oranında yani 410 bin TL’lik ceza aldı.