''Beni bin liraya kiraladı''

''Beni bin liraya kiraladı''

Diyarbakır'da iki kadına zorla fuhuş yaptırmakla suçlanan K.Ö.'nün davasında şoke eden ifadeler yer aldı.

Diyarbakır’da iki kadına zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki K.Ö.’ye 7.5 yıl hapis ve 20 bin lira adli para cezası verildi. Mahkemenin tek kadın üyesi Hakim Gamze Kafkas, suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle karara muhalefet şerhi koydu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği’ne 2012 yılının Mayıs ayında başvuran 24 yaşındaki K.B., K.Ö. adlı kişinin kendisini döverek zorla fuhuş yaptırdığını söyledi. Bunun üzerine operasyon yapan polis şüpheliyi gözaltına aldı. Hakkındaki iddiaları reddeden şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. 
 
18 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ
 
Hazırlanan iddianamede 38 yaşındaki N.Y. ve 24 yaşındaki K.B.’ye zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen ve 2013 yılı Mart ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan K.Ö.’nün ’İnsan ticareti yapma’, ’Fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçlarından 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede şüphelinin mağdur K.B.’ye 4 yıl boyunca zorla fuhuş yaptırdığı, mağduru başka şehirlere göndererek çalıştırdığı ve fuhuştan elde edilen paranın bir miktarını aracılık eden kişilere verdiği kaydedildi. 
 
’BENİ BİN LİRAYA KİRALADI’
 
Diğer mağdur N.Y. ise iddianameye yansıyan ifadesinde şüphelinin kendisini Şanlıurfa’da bir kişiye gönderdiğini belirterek şöyle dedi:
 
"Bu şahsın bulduğu müşterilerle para karşılığı ilişkiye giriyordum. Para sürekli şüpheliye gidiyordu. Beni bir kez Siirt’te bir kadına bin liraya kiraladı. Bu kadının bulduğu müşterilerle ilişkiye giriyordum. Bu şekilde çalışmak istemediğimi söyleyince beni dövüp tehdit ediyordu."   
 
SUÇLAMAYI REDDETTİ
 
İddianamenin kabulünün ardından sanık K.Ö.’nün yargılaması Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada ifadesi alınan sanık K.Ö. suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Birahanede konsomatris olarak çalışan bu kadınlarla tanıştık. Onlarla birlikte Alkolalıyorduk. Bazen dışarıda cinsel olarak birlikte olup para veriyordum. Bunlar daha fazla para istemeye başladılar. Param olmadığı için beni şikayet edeceklerini söylediler. Ben onları başka kişilere satmadım ve fuhuş işinde çalıştırmadım" dedi. 
 
MAĞDUR KADIN ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ
 
Daha önce sanığı suçlayan kadınlardan N.Y. ise duruşmadaki ifadesinde şikayetçi olmadığını belirterek, "6 ay önce sanık ile para karşılığı çıkmak için tanıştık. Kendisinden para isteyince bize para vermedi. Ben de bu nedenle şikayetçi oldum. Şikayetçi olmamız konusunda başka biri baskı yaptı. Sanık bizi satmadı" diye konuştu. 
 
KADIN HAKİMDEN MUHALEFET ŞERHİ 
 
Kararını açıklayan mahkeme sanık K.Ö.’nün insan ticareti suçundan beraatine hükmetti. Mahkeme sanığın ’fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık etmek’ suçundan ise 7.5 yıl hapis ve 20 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. K.Ö.’ye verilen hapis cezası 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin tek kadın üyesi olan Hakim Gamze Kafkas’ın muhalefet şerhi nedeniyle oy çokluğu ile alındı. Karara muhalefet eden Kafkas, dosya kapsamı, delil durumu, müştekilerin çelişkili beyanları ve suçun unsurlarının oluşmaması sebebiyle sanığın mahkumiyeti yönündeki görüşe katılmadığını belirtti.