Besiciliğe Yem Bitkisi Desteği

Besiciliğe Yem Bitkisi Desteği

TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKDK) tarafından verilen mali desteklerle tesis edilen ve edilmeye devam eden besi çiftlikleriyle birlikte büyükbaş hayvan varlığı 250 binin üzerine çıkan Yozgat'ta artan yem bitkisi talebini karşılamaya...

TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKDK) tarafından verilen mali desteklerle tesis edilen ve edilmeye devam eden besi çiftlikleriyle birlikte büyükbaş hayvan varlığı 250 binin üzerine çıkan Yozgat'ta artan yem bitkisi talebini karşılamaya yönelik çalışmalar devam ediyor. İl genelinde yem bitkisi ekiliş alanı miktarını artırmak amacıyla İl Özel İdaresi'nden aktarılan mali kaynak ile temin edilen 8 bin 100 kilo Macar fiğ tohumu çiftçilere dağıtıldı.

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, besicilik işletmelerinde giderlerin önemli bölümünü yem giderlerinin oluşturduğuna dikkat çekerek hayvancılık sektörünün gelişmesi için kaba yem üretiminin artırılması gerektiğini, bu konuda başladıkları çalışmaların devam edeceğini söyledi. Özdemir, Yozgat il genelinde 16 bin 810 hektar alanda yem bitkisi ekilişi yapıldığını, hayvan yemi olarak kullanılan Yonca, Korunga, Fiğ, Silajlık mısır üretiminin ise yıllık 196 bin ton civarında olduğunu kaydetti. Bu miktarın yeterli olmadığına dikkat çeken Özdemir, Yozgat'ta bulunan hayvancılık işletmelerinin en önemli sorununun kaliteli kaba yeşil yem olduğunu, bunu çözebilecek olan silajlık mısır ekiliş alanının 10 bin dekarın üzerine çıkartıldığını anlattı. Özdemir, Yozgat il genelindeki ekiliş alanları içindeki yem bitkileri ekim alanı oranını artırıp beş yıllık süreç içerisinde toplam işlenir tarım arazileri içerisinde ki yem bitkileri ekiliş oranını yüzde 10'un üzerine çıkartmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Ziyaattin Özdemir, ekolojik şartlar dikkate alındığında yem bitkileri ekiliş ve hasat zamanın önemli olduğunu hatırlatarak, yem bitkileri ekilişi ve hasat döneminin yakından takip edilip, çiftçilerin sürekli bilgilendirildiğinin altını çizdi. Yozgat'ta hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvansal üretimin arttırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında temin edilen 8 bin100 kilo Macar fiği tohumunun çiftçilere dağıtıldığını bildiren Özdemir, "Hayvancılıkta en önemli girdilerden olan kaba yem ihtiyacının karşılanması, kaliteli kaba yem üretiminin çiftçilerimizce yapılarak bu alandaki açığın kapatılması hedeflenmektedir. İl Özel İdaresi'nden aktarılan mali kaynak ile temin edilen 8 bin 100 kilo tohumluk, kurumumuza başvuruda bulanan ve değerlendirmeleri yapılan çiftçilerimize verilmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI

BESİCİLİĞE YEM BİTKİSİ DESTEĞİ

BESİCİLİĞE YEM BİTKİSİ DESTEĞİ

BESİCİLİĞE YEM BİTKİSİ DESTEĞİ