Beşiktaş'ta Ankara'daki hain saldırı kınandı !

Beşiktaş'ta Ankara'daki hain saldırı kınandı !

Ankara’daki hain saldırının ardından yapılacak tüm etkinliklerini iptal eden Beşiktaş Belediyesi’nde bugün hüzün ve teröre öfke hâkimdi.

 

Katliamda hayatını kaybedenler tüm personelin katılımı ile anıldı. 2 günlük grev kararı alan sendika çalışanları ise tüm personelin yakalarına siyah kurdele taktı. Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, saldırıyı sert bir dille kınadı.

Beşiktaş Belediyesi, Ankara’daki hain terör saldırısının ardından yapılacak tüm etkinlikleri iptal ederek hayatını kaybeden 97 vatandaş için bir anma töreni düzenledi. Anma törenine tüm belediye personeli, Başkan Yardımcıları ve Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube üyeleri katıldı.

1-(2)-440.jpg

Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Metin Kazan, “10 Ekim 2015 kanlı Cumartesi günü Emek Platformu olarak Ankara’da yapmak istediğimiz ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ demek için daha alana girmeden Ankara Tren Garı’nda barışa, insanlığa ve emeğe yapılan bu vahşi saldırı ülkemizdeki birilerinin ellerinin kana bulaşmış olarak ebediyen kalacaktır. Saldırıda ölenlerin bile tam olarak verilemediği saklandığı bu ülkede demokrasiden, barıştan ve emekten yana konuşmaya yetmezse haykırmaya devam edeceğiz. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak için yılmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Tüm sendikalı ve sendikasız arkadaşları desteğe bekliyoruz. 2 günlük grevimiz vardır. Hepinizi bekleriz.” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Ankara’da hayatını kaybeden 97 kişi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

3-(1)-001.jpg

RIFAT ÖRNEK’TEN VAHŞETE SERT KINAMA

Saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin yaşadığı en trajik olay.  ülke yasta. Ancak sorgulanması gereken birçok husus var. Bunların başında yeterli, gerekli önlemler alındı mı? Neden eksik kalıyoruz? Bunların sorgulanması gerekiyor. Hep bildik ağızlar, hep klişeleşmiş sözlerle kınıyor, acılarını… Sendikamızın 2 günlük bir grev kararının bir anlamı vardır. Bu grev kararının anlamı işten uzaklaşmak değildir, işi bırakmak değildir. İşi yavaşlatmak da değildir. Bu topluma bilinç götürmektir. Bu topluma mesaj vermektir. Bu bağlamda müdürlerimizden ve sendika yöneticilerimizden ve tüm personelimizden öncelikle vatandaşlarımızın beklentisi olan hizmetlerin aksamaması için gerekli önlemleri almak ve çözümleri üretmek gerekiyor. Sendikamızın aldığı bu kararı destekliyoruz. Bu trajediyi ülkemize yaşatanları nefretle kınıyorum, lanetliyorum.” diyerek yaşanan vahşete tepkisini gösterdi.

4-(1)-001.jpg