Beşir Atalay'dan partililere HDP talimatı

Beşir Atalay'dan partililere HDP talimatı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, partililere erken seçime hazır olun talimatı verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, parti teşkilatlarına gönderdiği yazıda erken seçime hazır olunması talimatı verdi. Yazıda “Yüzde 60’lık bloğun dağılmasıyla birlikte AK Parti’nin psikolojik üstünlük elde ettiği” vurgulandı.Yazıda HDP’ye yönelik üslubun sertleştirilmesi talimatı verildiği, ‘HDP’ ikiyüzlü mesajı verin’ çağrısı yapıldığı iddia edildi.

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre, koalisyon hükümeti için CHP ve MHP ile pazarlık masasına oturan Ak Parti'nin, örtülü erken seçim startı verdiği ortaya çıktı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Beşir Atalay, parti teşkilatına geçen hafta gönderdiği iki sayfalık yazıda, partinin nasıl bir yol izleyeceğinin ipuçlarını verdi.

Tüm teşkilatın erken seçim için hazır olmasının istendiği yazıda, 7 Haziran seçim sonuçlarına yönelik çarpıcı değerlendirmelerde de bulunuldu. Yazıda, seçim sonuçlarının partide negatif bir psikoloji oluşturduğuna dikkat çekilerek, ancak yüzde 60’lık bloğun dağıtılması ile birlikte AK Parti’nin psikolojik üstünlüğü yeniden elde ettiği vurgulandı.

“ACELE AÇIKLAMA YAPMAYIN”

Söz konusu yazı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından 23 Temmuz 2015 tarihinde parti teşkilatına gönderildi. “Parti sözcülerimiz için ortak söylem notu” başlığı taşıyan yazıda, Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiği belirtilerek, bu dönemde parti mensuplarının yapacağı açıklamaların çok önemli olduğu vurgulandı. Yazıda, özellikle güvenlik konusunda acele açıklama yapılmaması istenerek, değerlendirmelerin ve söylemlerin Başbakan’ın ve hükümet sözcüsünün açıklamalarına paralel olması talimatı verildi.

TBMM BAŞKANLIK SEÇİMİ

Yazıda, 7 haziran seçimleri sonrasında izlenen politikalar konusunda da değerlendirmelere yer verildi.

Yazıda, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidarı kaybetmesinin parti içinde negatif bir psikoloji oluşturduğu belirtilerek, izlenen doğru politikalarla bu havanın kısa bir süre içinde dağıtıldığı kaydedildi. Atalay’ın yazısındaki 7 Haziran seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmeler şöyle:
“7 Haziran Genel Seçimleri sonrası ortaya çıkan siyasi tablo içinde; Parti-Hükümet-Meclis çalışmalarına baktığımızda, Partimiz açısından şu değerlendirmeleri yapmamız mümkündür: 13 yıl boyunca iktidar partisi olarak Türkiye’nin temel değişimlerini gerçekleştiren, büyük reformlara imza atan Partimizin tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşamaması negatif bir psikoloji oluşturmuştu. Bu süreçte, 7 Haziran akşamı balkon konuşması ile başlayan ve sonrasında verilen mesajlarla hem söylem üstünlüğü hem de %41’in psikolojik üstünlüğü sağlanmıştır. Doğru siyasi hamlelerle karşımızda oluşturulmak istenen %60’lık blok dağılmıştır. TBMM Başkanlığı Seçimi iyi yönetilmiş ve başarı sağlanmıştır. Bu partimiz ve tabanımız için büyük moral üstünlük sağlamıştır. Açıldığı günden itibaren TBMM’nin çalışması bizim insiyatifimizde olmuş, Meclis son derece iyi şekilde çalıştırılmış, yapılmasını istediğimiz düzenlemeler yapılmıştır. (Lübnan Tezkeresi, RTÜK Üyeleri seçimi gibi örnekler verilebilir.) TBMM ortak bir Danışma Kurulu ile tatile girmiştir. TBMM Başkanlık Divanı üye sayısı konusunda çıkarılmak istenen kriz engellenmiş, konu Meclis Genel Kurulunda sorunsuz bir şekilde çözüme kavuşmuştur.”