Beyin tümörü teşhisi konulan gencin tedavisi için anne sütü aranıyor

Beyin tümörü teşhisi konulan gencin tedavisi için anne sütü aranıyor

Geçirdiği beyin tümörü ameliyatı sonrası vücudunun büyük bir bölümü felç olan ve konuşamayan 19 yaşındaki gencin tedavisi için anne sütü aranıyor.Keşanlı anne Türkan Kürklüoğlu, 8 ay önce oğlu İsmet Polat Kaşıkçı’ya baş...

Geçirdiği beyin tümörü ameliyatı sonrası vücudunun büyük bir bölümü felç olan ve konuşamayan 19 yaşındaki gencin tedavisi için anne sütü aranıyor.

Keşanlı anne Türkan Kürklüoğlu, 8 ay önce oğlu İsmet Polat Kaşıkçı’ya baş ağrısı için başvurduğu hastanede 'Medulloblastom' beyin tümörü teşhisi konulduğunu ve Ankara’da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 9 saat süren bir ameliyat geçirdiğini söyledi. Ameliyat sonrası vücudunun büyük bölümü felç olan Kaşıkçı’nın tedavisine daha sonra Edirne Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ettiklerini ifade eden Kürklüoğlu, burada radyoterapi ve kemoterapi tedavisinden olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Sık sık kemoterapi gören oğlunun kan değerlerinin düştüğünü anlatan anne Kürklüoğlu, kan değerlerinin anne sütü ile yükseldiğini fark ettiklerini belirtti. Anne sütüne ihtiyaç duyduklarını ve bulmakta zorlandıklarını vurgulayan anne Kürklüoğlu, ”Duyarlı annelerden rica ediyorum, nerede olurlarsa olsunlar mutlaka bana ulaşsınlar. Buna çok ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Anne Kürklüoğlu, Edirne Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördükleri sırada, anne sütüne ihtiyacı olduğunu duyan Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinden soydaş bir annenin gece oğlunu emzirmeyip, biriktirdiği sütü gece vakti hastaneye göndermesinin kendisini çok ettiğini belirterek şunları kaydetti: ”Yunanistan’dan bir bayan anne yavrusunu emzirmemiş sütünü biriktirmiş. Bir ayakkabı kutusu içine buzların arasına koyarak gece saat 04.30 da özel araçları ile hastanede bana yetiştirdi. Çok duyarlı insanlar var. Herkesten de aynı duyarlılığı bekliyorum. Bugün ben de ise yarın bir başkasında olmayacağının bir delaleti yok. Allah herkesin yardımcısı olsun.”

Annelerin gönderecekleri sütleri anne sütü poşetleri içinde buzlukta biriktirerek kargo ile gönderebileceklerini anlatan anne Kürklüoğlu, kendilerine 0545 668 09 23 nolu telefondan ulaşabileceklerini, aynı zamanda oğlunun adını yazarak Keşan’a her hangi bir kargo ile gönderebileceklerini belirtti. CİHAN