BEYLİKDÜZÜ’NDE OKULLAR BAŞTAN SONA YENİLENİYOR

BEYLİKDÜZÜ’NDE OKULLAR BAŞTAN SONA YENİLENİYOR

Beylikdüzü Belediyesi, ilçe çapındaki okulların yenilenme ve bakım uygulamalarını üstlenen önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atıyor.

Beylikdüzü’nde bulunan 38 okulun her birini tek tek gezen Beylikdüzü Belediyesi, okulların eksiklerini gidermek amacıyla, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile okul iyileştirme çalışmalarına başladı.

En mühim önceliklerinin eğitim olduğunu her fırsatta vurgulayan Beylikdüzü Belediyesi, ilçe genelinde tam 38 okulda tespit yaptı. Okulların fiziki koşullarının değerlendirildiği saha incelemelerinde okul müdürleri ve okul aile birlikleri ile görüşülerek ihtiyaçlar ve eksikler belirlendi.

Proje kapsamında ilçede yer alan tam 38 okul ziyaret edildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önderliğinde saha çalışmalarını gerçekleştiren Belediye Meclis Üyeleri Nazife Figen Karahan, Muazzez Deniz Çakıroğlu ve Ahmet Bağbekleyen okulların fiziki ve sosyal çevrelerini bir bir değerlendirerek, eğitim alanlarının ve okul çevrelerinin iyileştirilmesi hususunda raporlamalar yaptı.

Okullar İyileştiriliyor

Tespitlerin arkasından kolları sıvayan Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise şu ana kadar 12 okulun boya-badana çalışmalarını tamamladı. Okul içi ve okul dışı iyileştirme çalışmaları kapsamında ayrıca güçlendirme, tuvalet - lavaboların bakım ve onarımı, kapıların yenilenmesi, dış cephe, bahçe duvarları, asfalt ve rampa düzenlemeleri ile anaokulu bahçelerinin peyzaj ve ağaçlandırma uygulamaları yapılacak. Okulların bir diğer önemli eksiği olan engelli rampaları ise engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve engelsiz bir Beylikdüzü oluşturmak hedefiyle okullara kazandırılacak.

“Sözümüzü Tutuyoruz”

Okullara önceden verdikleri sözü tuttuklarını ve her zaman eğitimin destekçisi olduklarını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Öğrencilerimiz yeni eğitim-öğretim sezonuna yenilenen okullarında, temiz ve bakımlı bir ortamda başlayacaklar. Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımıza hak ettikleri en iyi eğitim alanını sağlamak bizim görevimiz. Yoğun saha çalışmalarımızdan sonra sağlam tespitlerde bulunduk ve şimdi eksikleri tamamlamak için kolları sıvadık” diye konuştu.