Beyoğlunda İklim Değişikliği Zirvesi Yürüyüşü

Beyoğlunda İklim Değişikliği Zirvesi Yürüyüşü

KÜRESEL Eylem Grubu ve 350.org üyeleri, 23 Eylül'de New York'ta yapılacak "İklim Değişikliği Zirvesi" öncesinde Beyoğlu'nda yürüyüşü düzenledi.Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanan eylemciler, "İklimi değil, sistemi değiştir" pankartı...

KÜRESEL Eylem Grubu ve 350.org üyeleri, 23 Eylül'de New York'ta yapılacak "İklim Değişikliği Zirvesi" öncesinde Beyoğlu'nda yürüyüşü düzenledi.


Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanan eylemciler, "İklimi değil, sistemi değiştir" pankartı açtı. Eylemciler sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler, bir saatlik yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önüne eldi. Çevik Kuvvet ekipleri, eylemcilerin Taksim Meydanı'na çıkışını engellemek için İstiklal Caddesi'ni TOMA'larla kısa süre yaya geçişine kapattı.


Galatasaray Lisesi önünde grup adına açıklamayı Küresel Eylem Grubu sözcüsü Nuran Yüce yaptı. Yüce, "Bu hafta sonu dünya genelinde 150 ülkedeki 3 bin şehirde aynı anda gerçekleşecek dev bir protesto örgütledik. Amerika'daki protestoyu örgütleyen kardeşlerimizin dediği gibi bu bir ölüm kalım meselesi. İklim değişimini kimsenin küçümsemesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Yüce, BM'nin 23 Eylül'deki "İklim Değişikliği Zirvesi"nde bir araya gelecek siyasetçilerin ihtiyaç duyulan kararları acil olarak hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.