Beyşehir Gölü Kıyısında Sportif Gezinti Amaçlı Park Bisikleti Dönemi

Beyşehir Gölü Kıyısında Sportif Gezinti Amaçlı Park Bisikleti Dönemi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyısındaki parklarda yeni bir aktivite hayata geçirildi. Beyşehir Belediyesi tarafından, üretimi Konya’da yapılan 2’si yetişkin 2’si çocuk 4 kişilik bir aileyi taşıyabilen sportif gezi amaçlı park bisikletleri

- Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyısındaki parklarda yeni bir aktivite hayata geçirildi. Beyşehir Belediyesi tarafından, üretimi Konya’da yapılan 2’si yetişkin 2’si çocuk 4 kişilik bir aileyi taşıyabilen sportif gezi amaçlı park bisikletleri festival alanında halka hizmet vermeye başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu ile birlikte Cuma günü saat 12.00’ye kadar tanıtım amacıyla ücretsiz olarak halkın istifadesine sunulan park bisikletlerine binerek doğa dostu araçların tanıtımını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, hareketli bir yaşam için en ideal taşıtın bisiklet olduğunu belirterek, “Bisiklet bu noktada en iyi spor. Biz hem hemşehrilerimizi bisiklete binmeye yönlendirme, hem onlara hareketlilik kazandırma ve sağlıklı yaşama kavuşması adına bu park bisikleti dönemini festival alanımızdaki parklarda başlattık” dedi. Özaltun, kentlerde otopark sorununu had safhaya ulaştıran motorlu taşıt sayısının artmasına paralel sorun oluşturan otopark sıkıntısına en pratik çözümün bisiklet kullanımının yaygınlaşması olduğunu vurgularken, bisikletin insanların günlük hayatına artık daha çok girmesi gerektiğini, bunun hem iş, hem de zevk ve hareketlilik, sağlık için gerekli olduğunu vurguladı.

Konya’nın ilçelerinde, park bisikleti uygulamasıyla yine belediye olarak bir ilke imza attıklarını belirten Özaltun, “Festival alanımız çok büyük bir alan ve buraya gelen hemşehrilerimiz piknik ve oturma dışında değişik aktiviteler istiyordu. Biz de belediye olarak Beyşehir’de bisiklete binmeyi özendirme adına, hem de festival alanımızdaki parklara daha bir canlılık katma, hareketlilik getirme adına Konya’dan özel bir girişimcimiz vasıtasıyla bu 4 kişilik bir aileyi taşıyabilen park bisikletlerini ilçemize getirdik” dedi. Özaltun, Cuma günü saat 12.00’ye kadar festival alanındaki parkları ziyaret eden ailelerin bu aktiviteden ücretsiz yararlanabileceğini de belirterek, “Ailelerimizi burada çocuklarıyla birlikte bu bisikletlere binmeye davet ediyoruz. Göl kenarında çocuklarıyla birlikte ailelerimizi pedal çevirmenin hazzını yaşamaya çağırıyoruz” dedi.

Park bisikletlerinin patentine sahip Konyalı üreticisi olan firmanın Genel Müdürü Ali Yapıcı ise, yurtdışında görerek patentini aldıkları park bisikletlerini geçtiğimiz yıl Konya merkezde Konya Büyükşehir’e ait iki parkta halkın hizmetine sunduklarınız dile getirerek, “Bugün de Beyşehir Belediyemiz aracılığıyla Beyşehir ilçemize getirdik, halkımızın hizmetine ve beğenisine sunduk. Sezon sonuna kadar çalıştıracağız, önümüzdeki sezon başında yine tekrar getirerek devam edeceğiz. Beyşehir’e ilk etapta 15 tane getirdik ama, talep olursa bu sayıyı daha da artırma imkanımız bulunuyor” şeklinde konuştu.

Festival alanında ilk 24 saat uygulamanın ücretsiz olması nedeniyle parkları ziyarete gelen ailelerin yoğun ilgi gösterdiği park bisikletleri, göl kıyısına da hareketlilik getirdi. Aileler, yeni başlayan uygulamadan dolayı İlçe Belediyesine teşekkür ederken, bu tür değişik aktivitelerin daha da artırılması gerektiğine dikkati çektiler.