Beyşehir’in İlk Yüzme Havuzu Törenle Açıldı

Beyşehir’in İlk Yüzme Havuzu Törenle Açıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinin ilk yüzme havuzu düzenlenen törenle açıldı.

- Konya’nın Beyşehir ilçesinin ilk yüzme havuzu düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyısında Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yüzme havuzunda, açılan yaz yüzme okulunda ise çocuklar yüzme eğitimi almaya başladı. Beyşehir Gölü kıyısındaki Sahil Park içerisinde yaptırılan yüzme havuzunun açılışının yanı sıra Beyşehir Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından aynı havuzda müşterek olarak açılan yaz yüzme okulu da hizmet vermeye başladı.

Törene, Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kurum amirleri, kursiyer öğrenciler ve velileri katıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, çocukların gelecekleri olduğunu vurguladı. Çocuklar için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını hep söylediklerini ifade eden Özaltun, "Yapmaya da devam edeceğiz. Amacımız, çocuklarımızı internet kafelerden uzak tutmaktır, bunun için de sosyal alanlar oluşturmak gerekiyor. Daha önce yaz futbol ve basketbol okulları açmıştık, fakat bu da yetmiyor, çocuklarımız için ilave sosyal alanlar gerekiyor. Bunlardan yine birisinin açılışını yapacağız" diye konuştu.

Beyşehir Gölü gibi bir imkana sahip olunmasına rağmen yüzme bilmeyen çocuklar olduğunu ve bundan dolayı gölde yüzen çocuklar için bu durumun risk oluşturduğunu ifade eden Başkan Özaltun, yapılan bu havuzda onlara yüzme eğitimleri verilerek gölde yüzme fırsatı sunacaklarını belirtti. Daha önce havuzun kullanımına 13 yaş sınırlaması getirmiş olduklarını kaydeden Özaltun, ancak büyüklerden gelen talep üzerine ise yediden yetmişe herkesin kullanımına ve yüzme öğrenebilmesine açtıklarını söyledi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, çocukların ve gençlerin yüzme öğrenmesi ve ardından Beyşehir gölü kullanmasının büyük önem arz ettiğini, bunun farkına vararak göl kenarına yüzme havuzu yaptıran Beyşehir Belediyesi'ni kutladığını belirterek, "Belediyemizden önümüzdeki yıllarda şu alana da daha büyük ebatlarda bir yüzme havuzunu yapmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Beyşehir ilçesinin, Beyşehir Gölü kıyısındaki ilk resmi yüzme havuzu ve bu havuzdaki yüzme eğitimlerine katılan öğrencilerin yararlandığı yüz yüzme okulu ilçe protokolün kurdele kesiminin ardından açılarak hizmet vermeye başladı.

Açılış sonrasında ilçe protokolü havuz ve çevresinde incelemede bulunurken, yüzme öğrenen çocuklarla sohbetler yaptı. Kursiyer öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde havuza atlayışlar gerçekleştirerek öğrendiklerini uygulamalı olarak katılımcılara gösterdi.